INSIDE OUT

Ο γαλάζιος αποστάτης, το μέλλον του Τραγάκη, το μπόι του Πολάκη

19-04-2022 | 07:46
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Έπινα ένα αφέψημα που ξεκινώ πάντα τέτοια εποχή για detox. Μη νομίζετε, καλά τα φύλλα, αλλά για να μείνεις στη δουλειά θέλεις γερό συκώτι. Γαϊδουράγκαθο και ταραξάκο. Της εποχής. Βοηθάει ν’ ατενίσω τα αιτήματα με ψυχραιμία και απόσταση. Κρατάω και μερικά φύλλα αγκινάρας καβάτζα, που επίσης βοηθούν. Κι εκεί που ήμουν ήρεμη και μετρούσα αναπνοές, έρχεται η είδηση να με ταράξει: δεν είναι μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε έδρα στον σύλλογο εργαζομένων της Βουλής. Είναι ότι με γαλάζια αποστασία χάθηκε το Προεδρείο από τη ΝΔ και πήγε σε συνδυασμό ΚΙΝΑΛ + ΣΥΡΙΖΑ. Μία, (1), αποστασία χρειάστηκε για να καταρρεύσει το οικοδόμημα της γαλάζιας αυτοδυναμίας στο σύλλογο των εργαζομένων της Βουλής. Τα ύστερα του κόσμου.

Γιοί και κόρες

Η ιστορία έχει ως εξής: έγιναν εκλογές μεταξύ των εργαζομένων της Βουλής. Έλαβαν, ΝΔ (4 έδρες), ΚΙΝΑΛ (2 έδρες), και μια ο ΣΥΡΙΖΑ, (ο οποίος έκανε δουλίτσα το διάστημα ’15-’19, μαθαίνοντας γρήγορα τα κόλπα, μόνο η κόρη της Τασίας δεν πρόλαβε). Κι ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος από την πλευρά της πλειοψηφίας είχε διαμορφώσει την συνέχεια με διάδοχο γυναίκα τη νούμερο 2 σε ψήφους, ένας γαλάζιος το τινάζει όλο στον αέρα και συμμαχεί με τους «μικρούς». Αντάλλαγμα το Προεδρείο. Και τι γαλάζιος! Ο γιος του βουλευτή της ΝΔ και πρώην Αρχηγού της Αστυνομίας Τ. Δημοσχάκη. Όσοι τον έχουν δει λένε ότι είναι ένα ψηλό παιδί, που προσελήφθη καταρχήν στους ειδικούς φρουρούς και μετά πήγε στο Γυμναστήριο της Βουλής. Με το σπαθί του, σα να λέμε.

Οι κόρες

Δεν καταλαβαίνω τι κακό έκανε το παιδί; Είναι κακό να θέλει να γίνει Πρόεδρος; Αφού δεν τον έκαναν οι δικοί του, συνεννοήθηκε με τους άλλους. Μετά του την έπεσαν όλοι. Καταρχήν ο πατέρας του. Μετά το κόμμα. Δεν το συζητώ για φίλους και ψηφοφόρους. Και τι έκανε ο Σπύρος Δημοσχάκης; Απλά συνεννοήθηκε με την κόρη του συνδικαλιστή Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ, που πήρε την μια από τις δύο έδρες του ΚΙΝΑΛ, τον έτερο Κιναλίτη, και του ΣΥΡΙΖΑ, για να φτιάξουν πλειοψηφία. Πού είναι το κακό δηλαδή; Πως δηλαδή φτιάχνονται προεδρεία και προεδρεία, ακόμα και κυβερνήσεις; Μετράς τα κουκιά, υπολογίζεις, ψυχολογείς τον «άλλο», κι αν σε παίρνει βουρ. Ε, αυτό έκαναν κι οι άλλοι και τους βγήκε Δημοσχάκης.

Αξίες, φιλοδοξίες και παν’ απ’όλα πρόοδος

Ο νέος Πρόεδρος εκτός από φιλοδοξίες έχει και αξίες. «Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους, και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος. Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο» σημειώνει με καμάρι. Η πρόοδος ήδη κυβερνάει στο ένα από τα τρία πιο περιζήτητα σωματεία εργαζομένων της χώρας: στην Βουλή. Τα άλλα είναι της ΤτΕ και της ΠτΔ.

Τι θέλει ο λαός

Η Βουλή είναι ως γνωστόν μικρογραφία της κοινωνίας. Πιστή αντανάκλασή της. Και τι λαχταρά πάνω απ’ όλα ο λαός; Το κατέδειξε η έρευνα της ΔιαΝεοσις: μια θέση στο Δημόσιο, και σύνταξη το συντομότερο δυνατό. Με ποσοστό 36,4% οι περισσότεροι δηλώνουν ότι αν μπορούσαν να διαλέξουν δουλειά, θα προτιμούσαν «μισθωτή εργασία στο Δημόσιο» - το υψηλότερο ποσοστό προτιμήσεων για εργασία στο Δημόσιο που έχει καταγραφεί από το 2016 και μάλιστα είναι η πρώτη επιλογή για όλες τις ηλικίες των Ελλήνων. Το άλλο πιο επιθυμητό είναι σύνταξη πριν από τα 60, (σε ποσοστό 55,4%). Οπότε τι να σου κάνουν και οι πολιτικοί; Ακολουθούν το ρεύμα.

Come back Αβραμό

Όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετά από μια τριετία αγρανάπαυσης επιχειρεί επιστροφή στα πράγματα. Η προσέγγισή του είναι κυκλωτική. Ξεκινάει από την μακρινή περιφέρεια για να φτάσει στο κέντρο. Η παρουσία του σε εκδήλωση της Νομαρχιακής ΝΔ Κιλκίς την ερχόμενη Παρασκευή στο πλευρό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Τ. Χατζηβασιλείου έχει την σημασία της, γιατί το θέμα είναι τα εξωτερικά.

Πειραιώτης Πρωθυπουργός

Νοτιότερα, συμβαίνουν πράγματα. Ως Πειραιώτη Πρωθυπουργός προσφώνησαν, (Δ. Μαρκόπουλος), τον Κυριάκο χθες στη Νίκαια, στη Β’ Πειραιά. Ο ίδιος τους δικαιώνει συνεχίζοντας στην ίδια περιφέρεια και σήμερα. Μετά την Ρεβυθούσα για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα πάει Σαλαμίνα: Μονή Φανερωμένης, Σπίτι του Σικελιανού, ΑΜΕΑ, γυναίκες. Η κάθοδος σε λαϊκές συνοικίες όπως η Β’ Πειραιά συνεχίζεται με επιτυχία αν κρίνω από την χθεσινοβραδινή συγκέντρωση που έγινε στον πολυχώρο Μάνος Λοϊζος – πρώην Μηχανική Καλλιέργεια (τι όνομα). Καμιά 700-800αρια μέσα, κι άλλοι 200 στο όρθιο, δημιούργησαν δυνατό τέμπο στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ.

Τραγάκης forever

Ο Κυριάκος βαφτίστηκε Πειραιώτης γιατί έχει επισκεφτεί καμιά 15αριά φορές την περιοχή, στην οποία το ΚΙΝΑΛ ασθμαίνει. Την επιτυχία πιστώνονται οι Μπρατάκος, Κονταδάκης, Μαρινάκης, και Νέζης, ενώ πολύ δουλειά -εκτός από την προσφώνηση- έκανε ο βουλευτής Μαρκόπουλος. Ο τελευταίος είναι και πολύ χαρούμενος που μάλλον θα ξανακατέβει στη Β’ ο αειθαλής Τάσος Τραγάκης.

Το ύψος του Πολάκη

Τελικά ο Πολάκης έχει κάποιο θέμα με το ύψος του; Καλύπτει το ύψος κάτι άλλο; Δεν ξέρω τι να υποθέσω μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά Ανδρουλάκη, περί σκιάς, που είναι μεγαλύτερη απ’ το μπόι του. Θα του σύστηνα αφέψημα της εποχής για να χαλαρώσει κάπως. Εντάξει, το πήρε λίγο πάνω του που τον χειροκρότησε μια ολόκληρη αρένα Ταε Κβο Ντο, όμως ότι και να κάνει, στις 15 Μαΐου, απλά θα βγει πρώτος στα Χανιά. Μέχρις εκεί.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

23:37

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε περιοχές του Ωραιοκάστρου για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων

23:17

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Θεσσαλονίκη και Πιερία

22:50

Γάζα: Τουλάχιστον 39.258 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

22:19

Γ. Παπανδρέου: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, μακάρι να αποτελέσουν ένα φάρο ελπίδας και προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

21:48

Φυτεία με 958 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Κοζάνης

21:20

Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας καλεί τη χούντα της Μιανμάρ να σταματήσει την αιματηρή καταστολή

21:12

Ολυμπιακοί αγώνες: Συνομιλία Μπαχ με τον Γιουν Σουκ-γεόλ και συγνώμη στη Νότια Κορέα

21:01

Πυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

20:56

Ολυμπιακοί αγώνες: Νογκέιρα και οι άλλοι 11...πίσω από το μυστηριώδη μασκοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα

20:48

Ολυμπιακοί αγώνες: Με... άρωμα ΝΒΑ η Γαλλία στην πρεμιέρα

20:44

Αγγελούδης: Αίσθηση απογοήτευσης από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

20:38

ΥΠΑΑΤ: Κρούσμα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στην ορεινή Κορινθία

20:33

Ισραήλ: Δέκα νεκροί μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

20:26

Ολυμπιακοί αγώνες - ποδηλασία: Η Αυστραλή Μπράουν νικήτρια στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών

20:22

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο ανδρών: Στον Σμέτοφ από το Καζακστάν το χρυσό στα 60 κιλά

20:17

Πυρκαγιά σε έκταση χαμηλής βλάστησης στην Κρηνίδα Σερρών

20:13

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο γυναικών: Η Τσουνόντα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά

20:09

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» κατά της αθλητικής βίας

19:52

Ιρλανδία: Απάνθρωπο και επαίσχυντο το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

19:44

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Βέλγος Εβένεπουλ το χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου

19:27

Μακρόν: Η τελετή Έναρξης έκανε τους συμπατριώτες μας εξαιρετικά περήφανους

19:07

Τραμπ σε Χριστιανούς οπαδούς του: Έπειτα από αυτές τις εκλογές, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε

19:00

G20: Με ηχηρές απουσίες λόγω Τραμπ και Ολυμπιακών Αγώνων - Διακήρυξη δίχως αποτέλεσμα

18:47

Ολυμπιακοί αγώνες: Αναβλήθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά λόγω βροχόπτωσης

18:26

Γαλλία: Νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό βρέθηκε ο προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα Λιονέλ Ελίκα Φατουπαΐτο

18:09

Κορακάκη: Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου

18:02

Ολυμπιακοί αγώνες: Την ήττα γνώρισε η εθνική πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

17:44

Τραμπ: Σχεδιάζει περισσότερες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους

17:35

Όρμπαν: Η Ρωσία θα ευνοηθεί καθώς η «παράλογη» Δύση χάνει τη δύναμή της