INSIDE OUT

Ποιοι έγιναν έξαλλοι με Ράνια-Βασιλειάδη - Το νέο αστέρι της Κουμουνδούρου δεν είναι η Σβίγγου

30-05-2022 | 07:57
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι έγιναν έξαλλοι με Ράνια-Βασιλειάδη - Το νέο αστέρι της Κουμουνδούρου δεν είναι η Σβίγγου

Όπως όλοι ξέρουμε ο Darth Vader ήταν ένας καλός άνθρωπος αλλά έπεσε μέσα σε κάτι που δεν θυμάμαι τώρα και έγινε Sith Lord. Από τότε πολεμάει τους καλούς. Ο απόλυτος κακός του Star War, σκορπάει τρόπο με τους storm trooper του. Με ξαφνιάζει η επιλογή.

Θα έβρισκα πιο φυσιολογική την επιλογή πχ της πριγκίπισσας Leia. Όμως η νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε τον Vader για να ντύσει το προφίλ της στο fb. Υπάρχει άραγε σκοτεινή πλευρά πίσω από την, γλυκιά κι αφοσιωμένη στο κόμμα Ράνια Σβίγγου που τους αφοπλίζει μ’ έναν τόνο του στυλ, «μα είναι δυνατόν τώρα Γιώργο να μου το λες αυτό»;

Λύσσαξαν 1

Η πρόταση του Αλέξη για την θέση του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλούς να λυσσάξουν. Με εξαίρεση τον Ευκλείδη, που νομίζω ότι η αστική του αυτοπεποίθηση τον προστατεύει από ατοπήματα, όλοι οι άλλοι έγιναν έξαλλοι. Και δεν αναφέρομαι στην Ομπρέλα, αναφέρομαι στον σκληρό της πυρήνα, τους 53+, μέλος των οποίων ήταν και η Ράνια-Darth-Vader. Είναι όμως άδικο να της καταλογίζουν ευθύνες γιατί δεν ενημέρωσε. Πρώτον γιατί ο ίδιος ο Αλέξης πρέπει να της το είπε τελευταία στιγμή – μετά το γκολ του Vinicius, κι όλοι έβλεπαν τον τελικό. Οπότε ποιον να ενημερώσει; Δεύτερον γιατί μπορεί η Ράνια να πήγε στους 53+ (μετά τις αποχωρήσεις του Τάσου Κορωνάκη και Γαβριήλ Σακελλαρίδη αν θυμάμαι καλά) , αλλά και οι ίδιοι γνώριζαν ότι μίλαγε και εκ μέρους του Αλέξη με τον οποίο έχει σχέση εκτίμησης από το νεολαία. Το ίδιο και η Θεανώ.

Λύσσαξαν 2

Οι αντιδράσεις όμως δεν ήταν μόνο από τους 53+, αλλά και την Κίνηση Μελών για τον Βασιλειάδη. Ο Βασιλειάδης ήταν άνθρωπος του Νίκου Παππά (ασχολήθηκε με τις λίστες Λαγκάρντ και Φαλσιανί, ενώ μετά κρατούσε ισορροπίες ως υφυπουργός Αθλητισμού). Λαμπρός δικηγόρος και deal maker, όλοι αναρωτιούνται αν θ’ αφήσει το γραφείο του για να ασχοληθεί με την Κουμουνδούρου. Η ενόχληση ειδικά του Παππά μεγάλη, αφού χθες βγήκε δυο φορές ο Στέλιος Παππάς για να διακόψει τη διαδικασία προτείνοντας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Οπότε συνάγω πως τα λευκά που πήραν Ράνια-Βασιλειάδης δεν προέρχονται μόνο από Ομπρέλα και Προεδρικούς.

Ίντριγκες Προεδρικών

Εν τω μεταξύ, μα το Δία, κι έχω να ετοιμαστώ και για την Δήλο απόψε, αλλά ασχολούμαι με την Κουμουνδούρου, όσοι νομίζετε πως μόνο ο Αλέξης κάνει ίντριγκες είστε άσχετοι. Μεταξύ της εκλογής ΚΕ από τα μέλη και της χθεσινής ανακοίνωσης του Αλέξη για Γραμματέα, Αναπλ. Γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία, μεσολάβησαν ουκ ολίγα σούρτα-φέρτα. Στα οποία σούρτα-φέρτα, τόσο η Κίνηση Μελών (Παππάς, Σπίρτζης, Δούρου, Πολάκης κλπ), όσο και η Ρενε (ποτέ δεν κατάλαβα τι είν’ αυτό, κάποιος Σκορίνης), αλλά και η Προοδευτική Συμμαχία (Μπίστης κλπ), έλεγαν τις απόψεις τους στον Πρόεδρο για τις θέσεις αυτές. Το συμπέρασμα για κάποιον μυστήριο λόγο είναι ότι ήθελαν Ρένα, ενώ η Ράνια ούτε από τους περνούσε απ’ το μυαλό. Κανενός όμως!

Η Δούρου ήθελε

Για διάδοχος Τζανακόπουλου -από τη στιγμή που ο Αλέξης αποφάσισε να αλλάξει τη βιτρίνα του κόμματος, να την κάνει πιο θηλυκή, λιγότερο συγκρουσιακή-, υπήρξαν στελέχη με φιλοδοξίες. Η Ρένα ήθελε. Κι ο Σπίρτζης ήθελε, αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν, μαζεύτηκε. Ο Νίκος ο Παππάς, δεν ήθελε, αλλά ήθελε να καθορίζει το σκηνικό απ’ το παρασκήνιο. Ραγκούσης και Μαριλίζα επίσης ήθελαν. Και η Εφη ακουγόταν, ενώ αθώο αρσενικό κουνούπι ορκίζεται ότι με το άκουσμα των ονομάτων Σβίγγου-Βασιλειάδης χθες, ο Τεμπονέρας πήγε πίσω πίσω και χτυπιότανε. Θυμίζω ότι πρόκειται για τον εργατολόγο γραφείου Μητρόπουλου, με το βαρύ όνομα, που παίζει στα δάχτυλα θέματα ΕΦΚΑ κλπ, αλλά μέχρις εκεί, ο οποίος έκανε την έκπληξη να βρει δεύτερος σε σταυρούς από τα μέλη, στην Κεντρική Επιτροπή.

Ενόχληση με Πολάκη

Αν οι Προεδρικοί (Κίνηση Μελών, Ρενέ και Προοδευτική Συμμαχία) προσπάθησαν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον Αλέξη στο παρασκήνιο, ο Παύλος ο Πολάκης τα’ ριξε χύμα στην συνεδρίαση της ΚΕ και με πολύ έντονο ύφος αμφισβήτησε δημόσια την επιλογή της Ράνιας. Ο Αλέξης κρατήθηκε, αλλά ενοχλήθηκε. Άκουσε όλους τους «τασάρχες» και μετά δευτερολόγησε λέγοντας βιτριολικά: αν είχα μια αμφιβολία για τις επιλογές μου, τώρα είμαι βέβαιος πως ήταν σωστή. Δεν βλέπω τσάρκες Μακρόνησο με την βάρκα φέτος το καλοκαίρι. Μόνο την Θεοδώρα την Τζάκρη θα παίρνει ο Παύλος.

Εκτός ο Τζουμάκας

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης πρότεινε 38 για την Πολιτική Γραμματεία, αλλά οι Ομπρελίνοι κατέβασαν μια 4αδα που βγήκε: Ν. Φίλης, Π. Λάμπρου, Μιχ. Σαμπατακάκης, και η Α. Καββαδία. Οπότε έμεινε εκτός ο Τζουμάκας. Έξαλλοι και οι πούροι πασοκογενείς! Δεν φτάνει που το κόμμα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ του 3% με την Ράνια και τον Βασιλειάδη, μένει εκτός κι ο Στέφανος.

Μέσα η Μάγκυ

Το επόμενο αστέρι όμως δεν είναι η Ράνια. Γιατί η Ράνια είναι στη νεολαία του κόμματος, πιστή trooper από τότε που είναι κι ο Αλέξης, από το ’99 και μετά. Το άστρο που ανατέλλει είναι της Μάγκυ Δούση, στενής συνεργάτιδας του Χριστόφορου Βερναρδάκη από τότε που την πήρε στου Μαξίμου- Απρίλιο του ’15. Τότε ο Χριστόφορος είχε τον Συντονισμό της Κυβέρνησης. Σήμερα είναι ένας απλός βουλευτής που δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε στην 300μελή ΚΕ. Ενώ η Μάγκυ, έφτασε μέχρι την 41μελή Πολιτική Γραμματεία λέμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

23:37

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε περιοχές του Ωραιοκάστρου για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων

23:17

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Θεσσαλονίκη και Πιερία

22:50

Γάζα: Τουλάχιστον 39.258 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

22:19

Γ. Παπανδρέου: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, μακάρι να αποτελέσουν ένα φάρο ελπίδας και προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

21:48

Φυτεία με 958 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Κοζάνης

21:20

Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας καλεί τη χούντα της Μιανμάρ να σταματήσει την αιματηρή καταστολή

21:12

Ολυμπιακοί αγώνες: Συνομιλία Μπαχ με τον Γιουν Σουκ-γεόλ και συγνώμη στη Νότια Κορέα

21:01

Πυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

20:56

Ολυμπιακοί αγώνες: Νογκέιρα και οι άλλοι 11...πίσω από το μυστηριώδη μασκοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα

20:48

Ολυμπιακοί αγώνες: Με... άρωμα ΝΒΑ η Γαλλία στην πρεμιέρα

20:44

Αγγελούδης: Αίσθηση απογοήτευσης από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

20:38

ΥΠΑΑΤ: Κρούσμα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στην ορεινή Κορινθία

20:33

Ισραήλ: Δέκα νεκροί μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

20:26

Ολυμπιακοί αγώνες - ποδηλασία: Η Αυστραλή Μπράουν νικήτρια στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών

20:22

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο ανδρών: Στον Σμέτοφ από το Καζακστάν το χρυσό στα 60 κιλά

20:17

Πυρκαγιά σε έκταση χαμηλής βλάστησης στην Κρηνίδα Σερρών

20:13

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο γυναικών: Η Τσουνόντα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά

20:09

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» κατά της αθλητικής βίας

19:52

Ιρλανδία: Απάνθρωπο και επαίσχυντο το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

19:44

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Βέλγος Εβένεπουλ το χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου

19:27

Μακρόν: Η τελετή Έναρξης έκανε τους συμπατριώτες μας εξαιρετικά περήφανους

19:07

Τραμπ σε Χριστιανούς οπαδούς του: Έπειτα από αυτές τις εκλογές, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε

19:00

G20: Με ηχηρές απουσίες λόγω Τραμπ και Ολυμπιακών Αγώνων - Διακήρυξη δίχως αποτέλεσμα

18:47

Ολυμπιακοί αγώνες: Αναβλήθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά λόγω βροχόπτωσης

18:26

Γαλλία: Νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό βρέθηκε ο προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα Λιονέλ Ελίκα Φατουπαΐτο

18:09

Κορακάκη: Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου

18:02

Ολυμπιακοί αγώνες: Την ήττα γνώρισε η εθνική πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

17:44

Τραμπ: Σχεδιάζει περισσότερες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους

17:35

Όρμπαν: Η Ρωσία θα ευνοηθεί καθώς η «παράλογη» Δύση χάνει τη δύναμή της