INSIDE OUT

Τα γραμμάτια του Αλέξη - Τα εξωθεσμικά κέντρα - Οι ΠΑΣΟΚοι ψάχνουν για γραμμή

15-11-2022 | 07:03
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα γραμμάτια του Αλέξη - Τα εξωθεσμικά κέντρα - Οι ΠΑΣΟΚοι ψάχνουν για γραμμή

Στιβαρός Κυριάκος χθες βράδυ, πήρε πάνω του όλη την σερνάμενη μπίχλα των τελευταίων εβδομάδων και καθάρισε το τοπίο. Γύρισα στο Μαντείο εξουθενωμένη και έβαλα αμέσως τους Αιγύπτιους σκλάβους να μου κάνουν μασάζ στα χέρια. Είχα ντυθεί απλό γαλάζιο στέλεχος στην Πειραιώς και για να μη με αντιληφθούν, χειροκροτούσα συνέχεια με ενθουσιασμό και να τα αποτελέσματα. Δυσκολεύομαι ακόμα και να πάρω φύλλα από τη πάνω εσοχή. Όμως χαλάλι Πρόεδρε. Επιτέλους μια πολιτική ομιλία με τα σύκα σύκα, και την σκάφη σκάφη.

Τουρκία + έμποροι όπλων

Η πιο μεγάλη σκάφη του Κυριάκου, ήταν με αφορμή την ξαφνική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Γάλλο Πρέσβη. «Την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδέχεται δυο ακόμα νέα Rafale, ο κ. Τσίπρας καλεί τον Γάλλο Πρέσβη να τον απειλήσει ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία. Μάλιστα, μάλιστα. Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μία διακρατική συνεργασία».

Γραμμάτια

Ενώ το πιο ζουμερό σύκο, ήρθε ακριβώς μετά: «Και πώς εννοεί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας την "εγχώρια προστιθέμενη αξία" για την οποία μίλησε; Μόνο σε μεσάζοντες αυτή παραπέμπει. Πώς αντιλαμβάνεται αλήθεια την τροποποίηση μιας αμυντικής εταιρικής σχέσης με μια συμμαχική χώρα; Τι θα γίνει δηλαδή; Εάν δεν συμφωνήσει, δεν θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα μαχητικά; Οι φρεγάτες Belharra θα μείνουν μισοχτισμενες στα ναυπηγεία; Όλα αυτά είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού μας σχεδιασμού. Από το "go back Madam Merkel" πήγε δηλαδή στο "go back Mister Macron".

Και προσέξτε! Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα».

Η μομφή χοντρή. Περιμένω απάντηση Αλέξη πριν τα Χριστούγεννα.

Γαλάζια αποθέωση

Η κομματική ελίτ της ΝΔ χειροκρότησε πολλές φορές τον Πρωθυπουργό, αλλά μία φράση του είχε ένταση, όρθιους, σφυρίγματα και επευφημίες. «Ο κ. Eρντογάν, βέβαια, δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα».

Χειροκρότημα έπεσε και στο εξής σημείο: «Η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της.

Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε».

Τελικά μόνο εγώ μασάω σ' αυτή την γη, απ' ό,τι κατάλαβα. Τέλοσπάντων.

Με zoom

Αρκετοί Υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη στις πρώτες σειρές, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και με zoom. Εικάζω ότι αυτό επέλεξαν οι πρώην Πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, και απλοί Πρόεδροι όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παρών στην πρώτη γραμμή ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Μετά τον ΠΘ

και τον Γραμματέα της ΝΔ, ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Νίκου Θεοδωρόπουλου Γραμματέα Οικουμενικού Ελληνισμού, ο οποίος μίλησε για την δυσκολία εγγραφής ομογενών σε εκλογικούς καταλόγους, μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εύκολη η ψήφος εξ αποστάσεως.

Ψάχνουν την γραμμή

Η σκληρή πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ήδη αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο κόμμα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους κλέβει την αντιπολιτευτική μπουκιά απ’ το στόμα για επισυνδέσεις και αναζητούν γραμμή. Γραμμή, αναζητούν και οι 22 βουλευτές του, αλλά μάταια ψάχνουν την Ευαγγελία Λιακούλη στην Βουλή να τους δώσει ένα ψίχουλο, ένα στίγμα, κατιτίς. Στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να κατέβουν Λάρισα ο Θωμάς Παπαλιάγκας και ο Άκης Νασιώκας, (γιος του Έκτορα, του μοναδικού βουλευτή, μαζί με το Γιώργο Φλωρίδη που παρέδωσε έδρα), η Λίτσα έχει πάρει σβάρνα τον κάμπο.

Του Βαγγέλη

Και καλά κάνει, αφού την «γραμμή» την αναλαμβάνει από χθες επισήμως ο Παναγιώτης Δουδωνής διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Δουδωνής, θεωρείται πολιτικό τέκνο του Βαγγέλη Βενιζέλου, έχει γράψει τηλεοπτικά χιλιόμετρα βγαίνοντας κάθε βράδυ στο Action24, και εξ αυτού του λόγου υπάρχουν αρκετοί που θυμούνται τα εγκωμια του στον Κυριάκο το ’19 και την δριμύτατη κριτική στην Φώφη. Ναι, αλλά οι ΠΑΣΟΚοι έβλεπαν Action24 οέο;

Κάποιοι ναι, είν’ η απάντηση. Η ανάληψη του Πολιτικού Σχεδιασμού από ένα νέο πρόσωπο πάντως, προκαλεί ρίγη στην Κουμουνδούρου, η οποία κάνει τις αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Της Άννας

Το άλλο new entry στο στενό επιτελείου του Προέδρου είναι η Αναστασία Χατζηδάκη που αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα του Οργανωτικού. Η Χατζηδάκη ήταν στο γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου για 15 χρόνια και θεωρείται μεθοδική, εργατική και αποτελεσματική. Εγώ πάλι θεωρώ ότι μια χαρά θα την κάνει τη δουλειά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ακαπέλωτος.

Τση Κρήτης

Και τέλος, αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο Νίκος Δασκαλάκης. Τση Κρήτης και του φοιτητικού κινήματος της περιόδου 2015-2019, (ναι μην γελάτε, υπήρξε και τότε φοιτητικό κίνημα). Ο Δασκαλάκης, μόλις 27 χρονών μεγάλωσε στα γόνατα του Προέδρου Ανδρουλάκη και ήταν και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, την περίοδο '15-'19. Καλό παιδί.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:59

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αναχαίτισαν τάνκερ συμφερόντων ΗΑΕ

21:35

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις

21:18

Ενθουσιώδης στήριξη της Νάνσι Πελόζι στην Καμάλα Χάρις

21:16

Χτύπημα Μπορέλ σε Όρμπαν: Στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

21:11

Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν

20:47

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι λεπτές «πράσινες ισορροπίες» και ο ρόλος της Μελόνι

20:28

Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank

20:20

Βρετανία: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το ΝΑΤΟ «πιο ισχυρό», δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

20:12

AVE: Από 24/7 η διαπραγμάτευση των 2.360.000 νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ

20:04

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο όρος Φαλακρό - Βελτιωμένη η εικόνα

19:52

Κυρανάκης για κυβερνοεπιθέσεις: Η βάση δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

19:45

ΑΑΔΕ: Yποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάστασης ταμειακού συστήματος ή/και POS

19:40

Σδούκου: Οι επιστροφές που ζητούνται από ΜμΕ για τις επιδοτήσεις ρεύματος που έλαβαν, αφορά μόλις το 1,8 ‰

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ

19:25

Δ. Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία - Δούκας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

19:13

Πυροσβεστική: 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:07

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς οι traders αξιολογούν το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ

18:50

Εθνική Λυρική Σκηνή: 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας»

18:42

Σάντσεθ: Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας κατά της συζύγου του

18:41

Κροατία: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο

18:40

Ρωσία: Η παραίτηση του Μπάιντεν δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη

18:36

Η JYSK φτάνει τα 62 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα - Τρία νέα σε Ηράκλειο, Μεσολόγγι και Εύοσμο

18:19

Χαλκός: Σε χαμηλό τριμήνου υποχωρούν οι τιμές

18:17

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για το 20% των συνταξιούχων με 45 χρόνια εργασίας

18:07

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ βόρεια της Λέσβου

17:59

Λάμψα: Στο 24,938% από 25,189% το ποσοστό της Namsos Enterprises

17:46

Ο τουρισμός δεν φτάνει για να σώσει το (εξωτερικό) έλλειμμα

17:40

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά μέσω των συμβολαιογράφων τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για αποβιώσαντες

17:28

Χρηματιστήριο: Βλέπει ξανά τις 1.500 μονάδες με δυνατές τράπεζες

17:20

Σημαντική δικαστική απόφαση για αφαίρεση γονικής μέριμνας 7χρονου από τη μητέρα του