ΟΗΕ: Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης στη ζωή του παγκόσμιου πληθυσμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης στη ζωή του παγκόσμιου πληθυσμού
«Με την κλιματική αλλαγή, ορισμένα μέρη του πλανήτη θα καταστούν μη κατοικήσιμα», επαναλαμβάνουν διεθνείς επιστήμονες.

Επιστήμονες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων συναντώνται τη Δευτέρα για να ολοκληρώσουν μια σημαντική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το πώς η υπερθέρμανση του πλανήτη διαταράσσει τη ζωή των ανθρώπων, το φυσικό τους περιβάλλον και ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, μια ομάδα από εκατοντάδες κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, εκδίδει ανά πέντε ή επτά χρόνια τρεις εκτενείς εκθέσεις για την κλιματική αλλαγή. Η τελευταία αναφορά, η οποία δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα εξηγήσει πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους ανθρώπους και τον πλανήτη, τι να περιμένουμε στο μέλλον ενώ αναφέρεται στους κινδύνους και τα οφέλη της προσαρμογής σε έναν κόσμο με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Η έκθεση περιλαμβάνει επτά κεφάλαια για το πώς οι φυσικές αλλαγές στο κλίμα επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η πρώτη από τις τρεις εκθέσεις περιέγραφε τη φυσική επιστήμη της κλιματικής αλλαγής, ενώ μια τρίτη έκθεση που θα δημοσιευτεί τον Μάρτιο θα αφορά περισσότερο στο τι μπορεί να γίνει για να περιοριστεί η παγκόσμια θέρμανση.

«Χάνουμε χώρους διαβίωσης για τα έμβια είδη και για τους εαυτούς μας επίσης», δήλωσε ο Hans-Otto Poertner, Γερμανός βιολόγος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα. «Με την κλιματική αλλαγή, ορισμένα μέρη του πλανήτη θα καταστούν μη κατοικήσιμα».

«Σε ορισμένες χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, υπήρξε η υπόθεση (του) «Εάν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κλιματική αλλαγή, απλώς την αφήνουμε να φύγει και προσαρμοζόμαστε σε αυτήν. Και αυτή είναι σίγουρα μια πολύ παραπλανητική προσέγγιση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider