Παναγιωτάκης: «Πολύ μεγάλες διευκολύνσεις» θα κάνει η ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης: «Πολύ μεγάλες διευκολύνσεις» θα κάνει η ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή γαλαντομία», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την απόφαση της επιχείρησης να διαγράψει οφειλές των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο κ. Παναγιωτάκης περιέγραψε τη διαδικασία βάσει της οποίας θα γίνεται η διαγραφή των οφειλών που έχουν συσσωρευθεί από 1/1/2018 μέχρι σήμερα όχι μόνο για τους καταναλωτές που έχουν χάσει ακίνητα (σπίτια, επιχειρήσεις κλπ) αλλά και για τις οικογένειες όσων θρηνούν θύματα.

Εξηγώντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σημείωσε ότι θα πρέπει οι πληγέντες, «όταν θα πάρουν τα πιστοποιητικά από τον Δήμο, από τις Αρχές, που θα αναφέρουν την κατάσταση της περιουσίας τους, των σπιτιών τους, να τα προσκομίζουν στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η διαγραφή των οφειλών που έχουν».

Ακόμα, σημείωσε πως «αυτή είναι η γενική πολιτική της ΔΕΗ» και πως όταν οι Αρχές κάνουν τις επιθεωρήσεις στα σπίτια, και δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά, «όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε και θα δώσουμε λεπτομερείς οδηγίες και προς τα καταστήματα και προς τους ίδιους ώστε να ξέρουν τι δικαιούνται».

«Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ενώ σημείωσε πως σε ό,τι αφορά παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν «πολύ μεγάλες διευκολύνσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider