Παρατείνονται οι συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας σε κέντρα υποδοχής μεταναστών και δασικές υπηρεσίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατείνονται οι συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας σε κέντρα υποδοχής μεταναστών και δασικές υπηρεσίες
Από την απόφαση παράτασης, προκαλείται δαπάνη συνολικού ποσού 5.166.238,48 ευρώ για το οικονομικό έτος 2024.

Στην χρονική επέκταση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε υπηρεσίες υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και σε δασικές υπηρεσίες προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία, μέσω τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις των ανέργων που απασχολούνται στις εν λόγω υπηρεσίες μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ παρατείνονται για διάστημα 6 επιπλέον μηνών στους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για διάστημα 4 επιπλέον μηνών στους φορείς του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από την απόφαση παράτασης, προκαλείται δαπάνη συνολικού ποσού 5.166.238,48 ευρώ για το οικονομικό έτος 2024 σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, εκ του οποίου:

  • 2.521.000,00 ευρώ αφορούν την εξάμηνη παράταση σε φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και
  • 2.645.238,48 ευρώ αφορούν την τετράμηνη παράταση σε φορείς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το αρχικό πρόγραμμα διαρκείας 8 μηνών, παρατάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για επιπλέον 6 μήνες και τώρα, για άλλους τέσσερις, έτσι ώστε η συνολική του διάρκεια να εκτείνεται σε 18 μήνες. Σημειώνεται ότι η νέα παράταση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους τους υπουργείου και αφορά 712 εργαζόμενους.

«Η παράταση αναγνωρίζει τη συμβολή του συγκεκριμένου Προγράμματος στην καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την προσφορά των εργαζομένων ΚΟΧ στην αποτελεσματική λειτουργία του εθνικού συστήματος υποδοχής και καταγραφής των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό που απασχολείται εδώ και 14 μήνες μέσω του προγράμματος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφορά -μεταξύ άλλων- σε ΠΕ Δασολόγους, ΤΕ Δασοπόνους, αλλά και άλλες κρίσιμες ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, καθώς και σε Διοικητικούς όλων των βαθμίδων. Πρόκειται, επί της ουσίας, για στελέχη που επικουρούν, καθοριστικά, το σύνολο του έργου των υπoστελεχωμένων Δασικών Υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θερινό σαφάρι της Εφορίας με 42.000 ελέγχους – Απόβαση ελεγκτών στα νησιά

Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: «Στα μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες στο τέλος Ιουλίου

Έρχεται νέα mega προμήθεια 1.000 λεωφορείων, άνω των 650 εκατ., για την αναβάθμιση των Αστικών Συγκοινωνιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider