Ταξί: «Όχι» στο αυτοκόλλητο σήμα για τις πληρωμές με κάρτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταξί: «Όχι» στο αυτοκόλλητο σήμα για τις πληρωμές με κάρτα
Η Ομοσπονδία αρνείται να παραλάβει τα ειδικά σήματα από την ΑΑΔΕ. Έρχεται νέα απόφαση από υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ταξί για το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα με το οποίο οι πελάτες ενημερώνονται ότι ο οδηγός υποχρεούται να δέχεται πληρωμές με κάρτα και να εκδίδει απόδειξη. Η Ομοσπονδία αρνείται να παραλάβει από την ΑΑΔΕ τα αυτοκόλλητα κάνοντας λόγο για «έκτρωμα» λόγω μεγάλης διάστασης του σήματος ζητώντας μικρότερο σήμα σε διαστάσεις πιστωτικής κάρτας και αλλαγή του σημείου τοποθέτησης στο όχημα.

Μετά το «αντάρτικο» των ταξιτζήδων, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ περνούν στην αντεπίθεση και ετοιμάζονται στη θέσπιση νέας διαδικασίας και προθεσμίας για την επικόλληση του σήματος στα ταξί με τη σχετική απόφαση να αναμένεται εντός των ημερών. Παράλληλα οι έλεγχοι που έχουν προς το παρόν «παγώσει» θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη νέα προθεσμία και σε όσους δεν έχουν παραλάβει το αυτοκόλλητο ή δεν το έχουν τοποθετήσει θα επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές ταξί εμφανίζουν στην εφορία μέσο μηνιαίο εισόδημα 545 ευρώ και οι περισσότεροι φορολογήθηκαν με τα τεκμήρια και κλήθηκαν καλούνται να πληρώσουν φόρο ύψους 1.481 ευρώ κατά μέσο όρο.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα υπουργική απόφαση ορίζει ότι ο καταναλωτής που λαμβάνει υπηρεσίες από ταξί ενημερώνεται σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες πληρωμών μέσω αυτοκόλλητης ταμπέλας, που πρέπει να τοποθετηθεί στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος. Οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να προμηθευτούν το αυτοκόλλητο σήμα που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και να το έχουν επικολλήσει στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Ομοσπονδία.

Το αυτοκόλλητο σήμα διαστάσεων 25Χ12 cm αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά τα εξής:

Ο οδηγός υποχρεούται:

- Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής.

- Να δέχεται πληρωμή με κάρτα.

Ο πελάτης ΔΕΝ υποχρεούται:

- Να πληρώσει με μετρητά.

- Να πληρώσει, πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.

Οι οδηγοί ταξί

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΙΑΤΑ εκφράζει την κάθετη διαφωνία της και άρνηση στη συγκεκριμένη σήμανση και αναφέρει ότι «λόγω μεγέθους και τοποθεσίας επικόλλησης είναι ξεκάθαρα επικίνδυνη ως προς την καλή οδική συμπεριφορά των συναδέλφων και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, λόγω του ότι κόβουν μεγάλο μέρος από το οπτικό πεδίο του εκάστοτε οδηγού, κρύβοντας την ορατότητα από την πίσω δεξιά πόρτα και για αυτούς τους λόγους αρνούμαστε την παραλαβή των αυτοκόλλητων ταμπελών προς επικόλληση στα οχήματα ταξί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο-μαμούθ 995.000 ευρώ σε διαχειριστή 199 αδήλωτων βιλών Airbnb

Στα αζήτητα επιστροφές φόρων 173 εκατ. ευρώ – Η ΑΑΔΕ αναζητά φορολογούμενους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider