Ρύθμιση χρεών: Χτυπάει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί – «Γκάζι» στις αυτόματες κατασχέσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρύθμιση χρεών: Χτυπάει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί – «Γκάζι» στις αυτόματες κατασχέσεις
Σε πλειστηριασμό τα ακίνητα όλων των κατηγοριών. Στη λίστα της ΑΑΔΕ για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνονται ήδη 35 ακίνητα.

Μετά από μια ανάπαυλα 2,5 μηνών το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ, θα χτυπήσει ξανά για τους μεγαλοοφειλέτες, σε μια εβδομάδα από σήμερα, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί.

Σε πλειστηριασμό θα βγουν ακίνητα όλων των κατηγοριών από διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και πάρκινγκ. Στη λίστα της ΑΑΔΕ για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνονται ήδη 35 ακίνητα, ενώ παράλληλα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός εντείνει τις πιέσεις στους φορολογούμενους με χρέη και ειδικά προς τους μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Μεταξύ των πλειστηριασμών που έχουν ήδη προγραμματιστεί περιλαμβάνονται:

- Οικόπεδο με οικοδομή στη Νέα Ιωνία. Το κτίσμα είναι 780,9 τ.μ., ενώ υπάρχουν και δύο υπόγεια πάρκινγκ 23 θέσεων. Τιμή πρώτης προσφοράς: 3.975.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου.

- Αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση σε έκταση 25,4 στρεμμάτων, στο Νομό Βοιωτίας. Τιμή πρώτης προσφοράς: 5,6 εκατ ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου.

- Οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων στο Καστρί με οικία 374,20 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: 1,43 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου 2024.

- Στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό μεζονέτα στη Νέα Ερυθραία 800 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς: 780.000 ευρώ.

- Οικόπεδο με πολυκατοικία στον συνοικισμό προσφυγικών Καλογρέζας. Αποτελείται από δύο ορόφους 119,27 τ.μ. έκαστος και 209 τ.μ. υπόγειο. Τιμή πρώτης προσφοράς: 570.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Αυτόματες κατασχέσεις

Παράλληλα ενεργοποιεί το νέο σύστημα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων. Οι κατασχέσεις θα είναι αυτόματες από το σύστημα, στους λογαριασμούς των οφειλετών, αμέσως μόλις καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή ενώ η εφαρμογή θα σκιαγραφεί το προφίλ του κάθε οφειλέτη καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του εικόνα από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το MyAADE, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους, όπως το Κτηματολόγιο, ΓΕΜΗ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑΟ, ΕΡΓΑΝΗ, Χρηματιστήριο, τις τράπεζες, όπως και από φορολογικές αρχές άλλων χωρών. Οι κατασχέσεις δεν θα περιορίζονται μόνο στον βασικό οφειλέτη, αλλά θα παρακολουθούνται και θα λαμβάνονται μέτρα και κατά των συνυπόχρεων προσώπων (σύζυγοι, λοιποί συγγενείς, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider