Ύπατη Αρμοστεία: Θέσεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ύπατη Αρμοστεία: Θέσεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α./UNHCR), λειτουργεί από τον Μάρτιο του 1952 και συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, ΜΚΟ και άλλους φορείς και οργανώσεις για να διασφαλίσει την προστασία των προσφύγων.

Αυτή την περίοδο ζητά να καλύψει 10 θέσεις Διερμηνέων και 7 θέσεις Απογραφέων για την Ελλάδα. Το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα ξεκινήσει να εργάζεται στις 4 Ιανουαρίου 2016 με σύμβαση που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου (με δυνατότητα παράτασης). Όλες οι θέσεις αφορούν τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω.

Οι Απογραφείς θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Στατιστικής ή σε οποιοδήποτε συναφή κλάδο. Επιθυμητή είναι η εμπειρία σε κοινωνικο-δημογραφικές μελέτες, ενώ απαραίτητη είναι η άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τις βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ, να έχουν ευχέρεια στη χρήση τάμπλετς και έξυπνων τηλεφώνων και να μπορούν να πάρουν συνέντευξη από τους πρόσφυγες.

Οι Διερμηνείς

Έργο των Διερμηνέων είναι η μετάφραση εγγράφων των προσφύγων, καθώς και η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης-ταυτοποίησης αυτών από τους Απογραφείς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψήφιους είναι η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (αν είναι δυνατόν και της ελληνικής) και κατά περίπτωση μίας εκ των αραβικών και φαρσί.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και εξειδικευμένη εμπειρία, τουλάχιστον δύο ετών στην διερμηνεία.

Οι αιτήσεις και για τις δύο ειδικότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider