Ακόμα 8 εκατ. δολάρια σήκωσε η Blueground

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακόμα 8 εκατ. δολάρια σήκωσε η Blueground
Ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο χρηματοδότησης 20 εκατ. δολαρίων,

Άλλα 8 εκατ. δολάρια σήκωσε η Blueground, η νεοφυής επιχείρηση που ειδικεύεται στην βραχυχρόνια μίσθωση επαγγελματικών πολυτελών κατοικιών, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο χρηματοδότησης 20 εκατ. δολαρίων - μαζί με τα 12 εκατ. που είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο. Από την έναρξή της λειτουργίας της η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 28 εκατ. δολάρια.

Και σε αυτό τον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επενδυτές παγκοσμίου βεληνεκούς. Το ευρωπαϊκό fund VentureFriends ηγήθηκε του γύρου, ενώ συμμετείχαν ακόμη το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο το μεγάλο επενδυτικό όνομα που ξεχωρίζει σε αυτό το γύρο είναι του Κέβιν Ράιαν, ιδρυτή μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup εταιρείες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους οι Gilt Groupe και MongoDB, οι οποίες το 2011 και 2013, αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία «unicorns» (ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με αξία άνω του $1 δισεκατομμυρίου). Σήμερα, η MongoDB είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με αποτίμηση που ξεπερνά τα $5 δισεκατομμύρια. Ο κορυφαίος entrepreneur έχει ‘σηκώσει’ περισσότερα από $700 εκατομμύρια σε πάνω από 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια.

H συμμετοχή του Κέβιν Ράιαν στην Blueground σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει θέσει ως όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Με πάνω από 1.800 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, 500 από τα οποία στην Αθήνα, η εταιρεία συνεχίζει να τριπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της σε ετήσια βάση και να εξαπλώνεται δυναμικά τόσο στις πόλεις που ήδη δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Κέβιν στην Blueground. Η εμπειρία που φέρνει, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας: να ξεπεράσουμε τα 50.000 διαμερίσματα παγκοσμίως μέχρι το 2023» δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος μιας ομάδας με ένα τόσο σαφές όραμα: να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Η Blueground προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του real estate παγκοσμίως» προσέθεσε από πλευράς του ο Κέβιν Ράιαν.

Με σκοπό να προσφέρει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εμπειρία ενοικίασης τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους ενοικιαστές, η Blueground επενδύει συνεχώς στις καινοτόμες τεχνολογίες. Μέσα από το γρήγορο και φιλικό προς το χρήστη website της εταιρείας, με real-time διαθεσιμότητα, τιμές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να βρει και να κλείσει online το νέο του σπίτι μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μέσω της ειδικής mobile εφαρμογής, ο ενοικιαστής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει εύκολα και άμεσα με την ομάδα υποστήριξης πελατών και να βρει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για το διαμέρισμά του όσο και για τη γειτονιά.

Μέσα στην πενταετή πορεία της η Blueground, με οδηγό το όραμά της να μεταμορφώσει την εμπειρία ενοικίασης κατοικιών παγκοσμίως, συνεχίζει να εξαπλώνεται δυναμικά και να κερδίζει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων ιδιοκτητών ακινήτων και ενοικιαστών. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Blueground θα επενδύσει στην επέκταση των εργασιών της τόσο στις υπάρχουσες πόλεις που δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές. Στόχος όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν είναι να δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις με 50.000 ακίνητα μέχρι το 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα, η Blueground έχει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 1.800 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις, σε τρεις ηπείρους (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες), τα 500 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοί της έχουν φτάσει τους 300 παγκοσμίως με τους 140 εξ αυτών να είναι στην χώρα μας. Ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας δε, τρέχει με γοργούς ρυθμούς καταφέρνοντας να τριπλασιάζει ετησίως τον κύκλο εργασιών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider