Αίτηση για άδεια ενεργειακού παρόχου στη Μ. Βρετανία υπέβαλε η Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίτηση για άδεια ενεργειακού παρόχου στη Μ. Βρετανία υπέβαλε η Tesla
Στόχος της η εισαγωγή επί βρετανικού εδάφους της πλατφόρμας Autobidder.

Αίτηση στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας για να αποκτήσει άδεια ηλεκτρικού παρόχου υπέβαλε η Αμερικανική Tesla σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.

Παρότι ο στόχος της εταιρείας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, το αίτημα, το οποίο υπεβλήθη την προηγούμενη εβδομάδα, αποσκοπεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, στην εισαγωγή επί βρετανικού εδάφους της πλατφόρμας Autobidder.

Πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα εμπορίας και διαχείρισης ενέργειας, η οποία θα επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία να λειτουργήσει ως μεσάζοντας μεταξύ των καταναλωτών και των λοιπών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Επί της ουσίας η πλατφόρμα συγκεντρώνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εμπορεύεται την ενέργειά τους.

insider

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Autobidder προς το παρόν έχει τεθεί σε λειτουργία στη Νότια Αυστραλία και χρησιμοποιείται για την διαχείριση της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο ονόματι Hornsdale Power Reserve ή οποία έχει τεθεί σε λειτουργία πριν σχεδόν τρία χρόνια. Για να γίνει κατανοητή η δυναμική του Hornsdale Power Reserve αρκεί να αναφέρουμε ότι η τεράστια αυτή «μπαταρία» είναι ικανή να αποθηκεύει ενέργεια για να τροφοδοτεί 30.000 νοικοκυριά σε περίπου μια ώρα. Η τεράστια εγκατάσταση μπαταριών 100MW αναπτύχθηκε ως μία λύση ασφάλειας για το ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής, που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους κατοίκους. Σύμφωνα μάλιστα με επιστήμονες του κλάδου, τέτοιου τύπου αποθηκευτικοί χώροι ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα θα είναι απαραίτητες στο μέλλον για τη διαχείριση της ενεργειακής ζήτησης, καθώς τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider