Περισσότερες αλλαγές μας επιφυλάσσει η Apple

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότερες αλλαγές μας επιφυλάσσει η Apple

Χαμηλές φαίνεται να είναι οι προσδοκίες κοινού κι επενδυτών για το νέο event της Apple όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο iPhone 7. Το γεγονός βέβαια αυτό σε συνδυασμό με όλες τις αλλαγές που φημολογούνται πως θα περιλαμβάνει η νέα συσκευή, μεταφράζεται θετικά από τους αναλυτές και αναμένεται να δώσει στην εταιρεία την ώθηση που χρειάζεται, ειδικά μετά την πρόσφατη αξίωση της Κομισιόν να καταβάλει η Apple 13 εκατ. αναδρομικούς φόρους στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας.

Ο αναλυτής της Jason Ware ανέφερε πως στην προηγούμενη παρουσίαση της εταιρείας, όπου ο τεχνολογικός γίγαντας μας σύστησε το iPhone 6, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός σε αντίθεση με αυτή τη φορά όπου το κοινό αισθάνεται πως γνωρίζει πάνω κάτω τι θα δει. Σε περίπτωση όμως που υπάρξει κάτι που ενθουσιάσει τους φανατικούς, η εταιρεία θα αναβαθμίσει με ταχύτερο ρυθμό από ότι περιμένει η Wall Street» συμπλήρωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Albion Financial σε συνέντευξή του στο CNBC.

Οι πιστοί της εταιρείας, περιμένουν από εκείνη την παρουσίαση του νέου iPhone, όπως άλλωστε κάθε Σεπτέμβριο. Κάνοντας μάλιστα διαθέσιμο και για το κοινό το iOS 10, το οποίο παρουσιάστηκε στο WWDC του Ιουνίου και μέχρι σήμερα η beta έκδοση ήταν διαθέσιμη μόνο για τους προγραμματιστές, οι χρήστες του iPhone θα δούν πολλές αλλαγές στο κινητό τους. Οι αλλαγές που φημολογείται πως θα δούμε στο νέο iPhone 7 περιλαμβάνουν έναν ταχύτερο επεξεργαστή, ένα διαφορετικό home button, μια πιο αδιάβροχη έκδοση καθώς και μια καλύτερης ποιότητας κάμερα με διπλό φακό. Ωστόσο η πιο αμφιλεγόμενη τροποποίηση μπορεί να είναι η κατάργηση της υποδοχής των ακουστικών. Στις βασικές αλλαγές που ακούγονται καιρό, έχουν προστεθεί τις τελευταίες μέρες και μερικές ακόμα.

Συγκεντρώνοντας τις προβλέψεις των πιο έγκυρων αναλυτών της Apple οι οποίοι συνήθως εικάζουν με μεγάλη επιτυχία τις αλλαγές που έρχονται, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει όλα όσα θα πρέπει να περιμένουμε από την σημερινή παρουσίαση της εταιρείας.

  • Θα υπάρχουν πέντε επιλογές χρωμάτων. Τα τρέχοντα ροζ χρυσό, χρυσό και ασημί μοντέλα θα παραμείνουν αλλά το space gray θα αντικατασταθεί από μια σκοτεινή, μαύρη απόχρωση(dark black) ενώ θα υπάρξει κι ένα άλλο μοντέλο χρώματος «piano black» που θα έχει πιο γυαλιστερό φινίρισμα. Σύμφωνα με τον Ming-chi Kuo της KGI Securities μάλιστα, υπάρχει περίπτωση να περιοριστεί στο piano black iPhone, με την Apple ενδεχομένως να περιορίζουν σε υψηλότερα επίπεδα αποθήκευσης από την πρώτη.
  • Tο βασικό μοντέλο θα έχει μνήμη που θα φτάνει τα 32GB ενώ η μεγαλύτερη διαθέσιμη θα είναι αυτή των 256GB (πιθανόν να υπάρχει μόνο στο iPhone 7 Plus). Η ενδιάμεση εναλλακτική θα είναι στα 128GB.
  • Το iPhone 7 Plus θα έχει 3GB μνήμη RAM, προφανώς για καλύτερη απόδοση της κάμερας με διπλό φακό, ενώ το iPhone 7 θα παραμείενι στα 2GB.
  • Το σύστημα της κάμερας με τους δύο φακούς θα αποτελείται από έναν ευρυγώνιο φακό και έναν τηλεφακό, και οι δύο υποστηριζόμενοι από αισθητήρες των 12 megapixel. Ο συνδυασμός λέγεται ότι θα προσφέρει δυνατότητες παρόμοιες με το οπτικό ζουμ, καθώς και εφαρμογές light field κάμερας (πεδίου φωτός) που μοιάζει με την εστίαση που προσφέρουν οι κάμερες Lytro όπου γίνεται επανεστίαση αφού η φωτογραφία έχει τραβηχτεί.
  • Το νέο μοντέλο θα είναι ανθεκτικό στο νερό τόσο όσο το Apple Watch (IPX7 water resistance) αν και δεν είναι σαφές αν η Apple θα διαφημίσει κάτι τέτοιο. Μάλιστα σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές η απομάκρυνση ενός home button που πατιέται πραγματοποιείται για να κάνει το κινητό πιο αδιάβροχο.
  • Το πιο εντυπωσιακό κι αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό μέχρι στιγμής είναι πως δεν θα υπάρχει πλέον υποδοχή για ακουστικά. Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple θα κυκλοφορήσει νέα ακουστικά EarPod με υποδοχή Lightning τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία του Bluetooth για να συνδέονται με το τηλέφωνο αλλά μια νέα και διαφορετική. Όσο για το τι θα κάνει η Apple με το χώρο που καταλάμβανε στο παρελθόν η υποδοχή ακουστικών, λέγεται πως θα τον χρησιμοποιήσει για έναν νέο αισθητήρα ο οποίος θα βελτιώσει την εμπειρία της αφής του iPhone.
  • Ο νέος επεξεργαστής Α10 της Apple θα είναι χρονισμένος στα 2,4 ή και στα 2,45GHz, μεγάλο άλμα σε σχέση με τα 1,85GHz του προκατόχου του Α9. Βέβαια οι οι ανησυχίες για υπερβολική κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον επεξεργαστή και σε χαμηλότερο χρονισμό. Κατασκευαστής του πάντως θα είναι η TSMC.
  • Η συσκευή λέγεται ότι έχει την ίδια ευρεία γκάμα χρωμάτων του 9,7 ιντσών iPad Pro, γεγονός που θα βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις φωτογραφίες. Βέβαια δεν είναι σαφές εάν θα χρησιμοποιείται η True Tone τεχνολογία του iPad Pro η οποία συνδυάζει την οθόνη με το φως του περιβάλλοντος.
  • Μιλώντας για True Tone, το φλας της κάμερας θα έχει τέσσερις λυχνίες LED - δύο θερμές και δύο ψυχρές.
  • Το ηχείο για το αφτί θα είναι ένα αυτοτελές ηχείο από μόνο του, και θα συνεργάζεται με το κανονικό ηχείο για την υποστήριξη ήχου στέρεο όταν το κινητό είναι σε landscape.
  • Ο αισθητήρας εγγύτητας θα χρησιμοποιεί πια laser τεχνολογία.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε αν οι φήμες επιβεβαιωθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider