Νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας δια χειρός Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας δια χειρός Facebook

Τη νέα της προσπάθεια στον κόσμο της εικονικής πραγμτικότητας κάνει η Facebook παρουσιάζοντας την καινούργια μάσκα Oculus Rift. Παροτι η πρώτη της απόπειρα στον εικονικό κόσμο, η πρώτη Oculus Rift, κυκλοφόρησε μέσα στο 2016, ο κολοσσός των κοινωνικων δικτύων εργάστηκε σκληρά για να παρουσιάσει το demo της επόμενης έκδοσης μέσα στον ίδιο χρόνο. Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, μας σύστησε αυτή την εβδομάδα την δεύτερη έκδοση της μάσκας Rift κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στην Καλιφόρνια.

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, βγάζοντας μια οικογενειακή selfie με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας:

Αν και η μάσκα μοιάζει πολύ με την έκδοση που ήδη ξέρουμε– είναι μαύρη με ενσωματωμένα ακουστικά, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: δεν έχει καλώδια! Αυτό σημαίνει πως η αυτόνομη πλέον Oculus Rift, χειρίζεται την παρακολούθηση ενός βίντεο με έναν εντελώς νέο τρόπο. Μπορεί να ακούγεται ανορθόδοξο αλλά στην περίπτωση της εικονικής πραγματικότητας η παρακολούθηση της κίνησης αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας – η μάσκα πρέπει να γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο ώστε να μπορεί να αναπαριστά σωστά και με ακρίβεια τον εικονικό. Αυτό μέχρι χθες γινόταν με τη χρήση κάποιας εξωτερικής συσκευής εντοπισμού - στην περίπτωση της Oculus Rift, μια κάμερα.

Στην περίπτωση της νέας μάσκας, όπως διευκρίνισε ο Zuckerberg, υπάρχει τρόπος για να εντοπίζεται η κίνηση του κεφαλιού σας χωρίς καμία ξεχωριστή συσκευή. Ο Zuckerberg ονόμασε την νέα μάσκα, η οποία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, μια ενδιάμεση λύση μεταξύ της high-end Oculus Rift μάσκα και της Gear VR την οποία κατασκεύασε η Oculus σε συνεργασία με τη Samsung.

Η χρήση της νέας μάσκας εικονικής πραγματικότητας η οποία δεν απαιτεί σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι ένα τεράστιο βήμα για την Facebook. Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι πως ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να αγοράσει ένα τηλέφωνο της Samsung.

Τα δύο παραπάνω κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους φανατικούς του είδους, παρόλα αυτά δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της μάσκας ούτε για την τιμή που θα έχει η νέα συσκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider