Εντείνεται η μάχη κατά της πειρατείας - Μαύρο στον δημοφιλή πειρατικό ιστότοπο ANIMEFLIX

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντείνεται η μάχη κατά της πειρατείας - Μαύρο στον δημοφιλή πειρατικό ιστότοπο ANIMEFLIX
animeflix
Tο Animeflix κατέγραφε μεταξύ 7 και 13 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις και είχε 2 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Εκτός πρόσβασης τέθηκε ο δημοφιλής πειρατικός ιστότοπος ANIMEFLIX, ο οποίος κατέγραψε 13 εκατ. μηνιαίες επισκέψεις.

Ειδικότερα, η Συμμαχία για τη Δημιουργικότητα και την Ψυχαγωγία (ACE), που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων συνασπισμών κατά της πειρατείας παγκοσμίως, έκλεισε το ANIMEFLIX, τον πειρατικό ιστότοπο αφιερωμένο στο περιεχόμενο anime. Το animeflix, που φέρεται να είχε έδρα κοντά στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, κατέγραφε μεταξύ 7 και 13 εκατ. μηνιαίες επισκέψεις και είχε 2 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Παρότι μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητας του ιστότοπου προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από την Ινδία και τις Φιλιππίνες, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγράφει μοναδικοί επισκέπτες και από πολλές άλλες χώρες, ακόμα και από την Ελλάδα.

Οι χρήστες του παράνομου ιστότοπου, ο οποίος ήταν διαθέσιμος χωρίς κόστος, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 500 ταινίες anime και πάνω από 400 σειρές anime. Η διεπαφή χρήστη του ιστότοπου έμοιαζε πολύ με εκείνα των νόμιμων υπηρεσιών ροής, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς, να επισημαίνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο και να δημιουργούν συλλογές περιεχομένου. Περιείχε επίσης ένα πρόγραμμα των επερχόμενων σειρών.

Το Animeflix, το οποίο προσέλκυσε δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως, είχε επίσης δημιουργήσει μια ομαδική συνομιλία (live chat) με περισσότερα από 35.000 μέλη, που αποχωρούν βιαστικά υπό τον φόβο ενδεχόμενων ποινικών κυρώσεων. Οι ίδιες ανησυχίες εντείνονται και σε εκατομμύρια χρήστες που είχαν συνδεθεί σε παράνομες πειρατικές ροές σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε χιλιάδες πειρατικές ομάδες στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάχη κατά της πειρατείας εντείνεται παγκοσμίως και οι προσπάθειες για την προστασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με στόχο στη μείωση της ψηφιακής πειρατείας σε όλο τον κόσμο είναι συντονισμένες. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται νέες μεγάλες επιχειρήσεις καταστολής αυτών των παράνομων ροών, με σημαντικές πλέον νομικές προβλέψεις και για την ποινική συνυπαιτιότητα των τελικών χρηστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η επιτυχία της βίζας εξπρές – Τι συνδέει ΠΑΟ και ΟΤΕ – Νέα δεδομένα για την πειρατεία 

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πειρατεία στη συνδρομητική - Νέες συλλήψεις στη Ρόδο

Έκλεισε το deal Cosmote με Nova για ανταλλαγή αθλητικών καναλιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider