Δάνεια για οικιακές εργασίες και είσοδο στην αγορά του τουρισμού σχεδιάζει ο Douleutaras

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δάνεια για οικιακές εργασίες και είσοδο στην αγορά του τουρισμού σχεδιάζει ο Douleutaras
Τα σχέδια της δημοφιλούς πλατφόρμας ανεύρεσης μάστορα και η πορεία του 2024

Με νέες υπηρεσίες για τους πελάτες, όπως οι online πληρωμές αλλά και τα μικροδάνεια για οικιακές εργασίες και εργασίες ανακαίνισης, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα χρονιά ο Douleutaras. Αναμένοντας αύξηση του όγκου εργασιών για το 2024 κατά 20%-25%, σχεδιάζει να αυξήσει τα μερίδια του στις αγορές του εξωτερικού που επεκτάθηκε πρόσφατα, μην αποκλείοντας να φτάσει σε νέες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ ποντάρει και στη νέα δραστηριότητα που εγκαινίασε πρόσφατα και αφορά στον κλάδο του τουρισμού.

Έρχονται μικροδάνεια και online πληρωμές

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής και CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας, Ανδρέας Γραμμάτης, πολύ σύντομα η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να δέχεται και online πληρωμές εναρμονιζόμενη με την στροφή των καταναλωτών, ενώ μέσα στο επόμενο έτος σχεδιάζει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία μικροπιστώσεων να δίνει δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στους χρήστες που επιθυμούν να προχωρήσουν δαπανηρές εργασίες. Παράλληλα, αναμένεται να εμπλουτίσει και το εύρος των υπηρεσιών της, προσφέροντας τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να κλείνει απευθείας τον μάστορα που επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει στο site ή να προσφέρει money back guarantee.

Στόχος να διευρύνει ακόμα περισσότερο το μερίδιο της στην ελληνική αγορά, στην οποία αποτελεί μεν μονοπώλιο, αλλά συνεχίζει να βιώνει έντονο ανταγωνισμό από τους μεμονωμένους μάστορες που διαφημίζονται μέσω του παραδοσιακού «word of mouth» από καταναλωτή σε καταναλωτή. Για να αντισταθμίσει τον ανταγωνισμό έχει άλλωστε υιοθετήσει τα κίνητρα που απευθύνονται τόσο στους τεχνίτες όσο και στους χρήστες της πλατφόρμας. Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση των επαγγελματιών προσφέρει μεγαλύτερη προβολή όσο αναλαμβάνουν περισσότερες εργασίες, ενώ στην περίπτωση των καταναλωτών προσφέρει πέρα από την κριτική της δουλειάς των μαστόρων και το money back guarantee επιστρέφοντας το σύνολο των εξόδων μιας εργασίας, όταν κάτι δεν πάει καλά.

Πέρα από την Ελλάδα βέβαια, έχοντας επεκταθεί εσχάτως και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα σε Κύπρο, Ιρλανδία και Πορτογαλία, η Douleutaras σχεδιάζει τρόπους να διευρύνει τα μερίδια της και σε αυτές τις αγορές. Μερίδια που μέχρι σήμερα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, εισφέροντας το 20% του τζίρου της πλατφόρμας.

Μεγάλες προοπτικές για το spin off στον τουρισμό

Παράλληλα, αναπτύσσει και την B2B δραστηριότητα της, σε συνεργασία με ηχηρά ονόματα του λιανεμπορίου. Η εταιρεία διατηρεί μέχρι σήμερα συνεργασία με τα IKEA και την Skroutz αλλά και με τα Public. Παράλληλα μάλιστα έχει ξεκινήσει κι ένα νέο εγχείρημα αμιγώς στον κλάδο του τουρισμού, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ο λόγος για την Piney, μια εταιρεία καθαρισμού για μισθώσεις τύπου Airbnb η οποία σε συνεργασία με real estate managers που διαθέτουν ευρύ χαρτοφυλάκιο ακινήτων - 50 σπίτια και άνω - προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το spin off της Piney προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες του σε πόλεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και την Κύπρου ενώ αναμένεται να υποδεχτεί και την πρώτη του επένδυση ώστε να επεκταθεί και στην στην αγορά της Ισπανίας.

Αύξηση όγκου εργασιών κατά 20% το 2024

Σε κάθε περίπτωση, το 2024 χαρακτηρίζεται ως μια καλή χρονιά με την εταιρεία να αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 20%. Το 2024 έκλεισε με όγκο συναλλαγών περίπου 50 εκατ. και φέτος αναμένουμε μια αύξηση της τάξης του 20-25% να φτάσουμε δηλαδή τα 60 εκατ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Γραμμάτης. Ο τζίρος της εταιρείας προέρχεται από την προμήθεια που χρεώνει ανά εργασία που εκτελείται, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 10% - 12% ανάλογα την φύση της εργασίας.

Για την συνέχεια δε, δεν αποκλείει την επέκταση σε νέες πόλεις της Ελλάδας και αργότερα και την επέκταση και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, με πρώτο πιθανό σταθμό την αγορά της Ισπανίας. Αυτό ωστόσο θα έρθει εφόσον εδραιώσει την θέση της στις υφιστάμενες χώρες δραστηριότητας της. Και ενδεχομένως θα απαιτήσει και πρόσθετα κεφάλαια, τα οποία μπορεί να προκύψουν είτε από εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών είτε από την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2015 για να δώσει λύσει στο δύσκολο εγχείρημα της ανεύρεσης μάστορα, έχει λάβει μέχρι σήμερα περί τα 20 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση. Στο αρχικό μείγμα των επενδυτών που περιλάμβανε το fund του Απόστολου Αποστολάκη αλλά και το PJ Tech Catalyst, της Πειραιώς, έχουν προστεθεί και νέα ηχηρά ονόματα, όπως το fund της Public Group του Ομίλου Olympia, το Latsco family office αλλά και ξένα funds, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνη στο όλο εγχείρημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργασία Douleutaras - Skroutz για υπηρεσίες εγκατάστασης και συναρμολόγησης προϊόντων

Douleutaras: «Μάζεμα» 5 εκατ. ευρώ για προϊοντική ανάπτυξη και περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό

Η «ελληνική» startup που παραδίδει τα δέματα της Silicon Valley με… drone

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider