Δεν επηρεάζονται οι ελληνικές τηλεπικοινωνίες από την Turk Telekom

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν επηρεάζονται οι ελληνικές τηλεπικοινωνίες από την Turk Telekom

«Δεν επηρεάζονται οι ελληνικοί τηλεπικοινωνιακοί Όμιλοι από την κατάρρευση της Turk Telekom.

Aυτό επισημαίνουν στο insider.gr, στελέχη της εγχώριας αγοράς, τονίζοντας ότι από το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, κανένας ελληνικός Όμιλος δεν είχε συνάψει συμφωνία με την Turk Τelekom (παροχή υπηρεσιών, δικαιώματα μετάδοσης τουρκικούτ πρωταθλήματος κλπ).

Να σημειωθεί ότι η πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας έχει ιδιωτικοποιηθεί από το 2005 και ανήκει στην σαουδαραβική Oger Telecom, συμφερόντων του Λιβανέζου επιχειρηματία και πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

Το 2013 η Oger Telecom είχε θέσει ως εγγύηση το 55% των μετοχών της Turk Telekom για ένα δάνειο ύψους 4,75 δισ. δολαρίων.

Έπειτα από αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου και δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, οι τράπεζες αποφάσισαν να προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας για να αναλάβουν το ποσοστό των μετοχών που είχε τεθεί ως εγγύηση.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας έδωσε χθες το πράσινο φως για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Turk Telekom σε κοινοπραξία των πιστωτριών τραπεζών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider