Ταξίδια στο άγνωστο, η νέα μόδα στα τουριστικά πρακτορεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταξίδια στο άγνωστο, η νέα μόδα στα τουριστικά πρακτορεία
Υπόσχονται στον ταξιδιώτη να τον μεταφέρουν σε έναν προορισμό τον οποίο δεν γνωρίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Μια νέα μόδα ξεκινά το τελευταίο διάστημα στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα οποία προσπαθούν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των τουριστών προσφέροντας ταξίδια με... άγνωστο προορισμό.

Εκμεταλλευόμενα τον ενθουσιασμό που πυροδοτεί το άγνωστο υπόσχονται στον ταξιδιώτη να τον μεταφέρουν σε έναν προορισμό τον οποίο δεν γνωρίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Για τις μυστικές αυτές αποδράσεις, οι οποίες εξελίσσονται σε μόδα στο εξωτερικό, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια φόρμα κράτησης όπου και αναφέρουν τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις, δηλαδή το επιθυμητό δαπανηθέν ποσό τον τύπο ταξιδιού που τους αρέσει (περιπέτεια, εμπειρία, απόδραση) αλλά και τον τύπο διαμονής που προτιμούν (πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα σπίτια, ξενώνες). Επιπλέον ρωτούν τους ενδιαφερόμενους για τα μέρη που έχουν ήδη επισκεφτεί, για αυτά που επιθυμούν να επισκεφτούν στο μέλλον, για τις διατροφικές προτιμήσεις και για το αν προτιμούν κοσμοπολίτικους προορισμούς ή πιο ιδιαίτερες αποδράσεις.

Οι υπεύθυνοι του πρακτορείου σχεδιάζουν το ταξίδι βάσει των προτιμήσεων αυτών πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες κρατήσεις για την μεταφορά το κατάλυμα, αλλά και τις δραστηριότητες που θα περιλαμβάνονται.

Συνήθως υπάρχει συνομιλία με τον πελάτη σχετικά με ταξιδιωτικά έγγραφα, δραστηριότητες, μεταφορές ή δείπνα, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται ο προορισμός.

Λίγο πριν την άφιξη ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για τον καιρό που θα κάνει στον προορισμό, για το τερματικό σταθμό από όπου και θα γίνει η αναχώρηση και την ώρα του check-in.

Ο προορισμός γίνεται γνωστός στους ταξιδιώτες την στιγμή που φτάνουν στο αεροδρόμιο, αν και κάποια πρακτορεία τον γνωστοποιούν και μια ημέρα πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider