Προς υπερκάλυψη οδεύει το ομόλογο της Aegean

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς υπερκάλυψη οδεύει το ομόλογο της Aegean
Μέσω της ομολογιακής έκδοσης η εταιρεία ζητά κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ.

Υψηλή ζήτηση καταγράφεται, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, για την ομολογιακή έκδοση της Aegean τόσο από θεσμικούς όσο κι από ιδιώτες επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, το ομόλογο θα υπερκαλυφθεί.

Για τη δημόσια προσφορά, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, υπολογίζεται ότι οι εγγραφές ξεπερνούν ποσό ύψους 250 εκατ. ευρώ, την ώρα που η εταιρεία ζητά κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Aegean έχει ανακοινώσει πως το εύρος απόδοσης (καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους) εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης, θα κυμανθεί μεταξύ 3,50% (κατώτατη απόδοση) έως 3,90% (ανώτατη απόδοση). Ωστόσο οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν και το Επιτόκιο και την Τιμή Διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση, οι οποίοι είναι η τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank ενώ κύριοι ανάδοχοι είναι η Alpha Bank και η Euroxx Χρηματιστηριακή η οποία είναι επίσης και σύμβουλος έκδοσης.

Η διάθεση των ομολογιών γίνεται με Δημόσια Προσφορά στο επενδυτικό κοινό μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.).

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της έκδοσης τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν:

  • Ποσοστό 75%, δηλαδή 147,1 εκατ. ευρώ περίπου, για τη χρηματοδότηση μέρους των προγραμματισμένων προκαταβολών της δεσμευτικής συμφωνίας με την Airbus. Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση 30 αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας A-320neo, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 12 αεροσκάφη.
  • Ποσοστό 14%, δηλαδή 27,5 εκατ. ευρώ θα πάνε για την χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο αυτό θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας αλλά και σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλον τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού το ομίλου της Aegean (πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας).
  • Τέλος ένα ποσοστό της τάξης του 11%, δηλαδή 21,6 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider