Ρέτσος: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αρρυθμία και κενό εξουσίας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέτσος: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αρρυθμία και κενό εξουσίας
Η συμβολή του τουρισμού το 2018 ανήλθε στα 22 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, ενώ στην αιχμή της σεζόν αντιπροσωπεύει το 20% της απασχόλησης.

«Κανένα περιθώριο για αρρυθμία και κανένα περιθώριο για κενό εξουσίας δεν θα πρέπει να υπάρξει, λόγω των αλλαγών στη διοίκηση, καθώς ήδη η σεζόν είναι σε εξέλιξη» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση από το βήμα της εναρκτήριας συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των πραγμάτων, επισημαίνοντας τα προβλήματα αν και όπου εμφανίζονται. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε και πάλι, με νέα στόχευση και διαφορετική αρχιτεκτονική, μια σειρά επισκέψεων και επαφών σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ρέτσος.

Επισημαίνοντας ότι η «διαχείριση των προορισμών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ετών κι όχι μόνο για την Ελλάδα», εξήγησε ότι «όλοι θα πρέπει να μάθουν να σκέφτονται διαφορετικά διότι αν δεν προσαρμοστούμε θα συρρικνωθούμε» προσθέτοντας ότι μια στρατηγική με έμφαση στην αειφορία είναι αναγκαία.

Όπως είπε, η συμβολή του τουρισμού το 2018 ανήλθε στα 22 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, ενώ στην αιχμή της σεζόν αντιπροσωπεύει το 20% της απασχόλησης. Παράλληλα, όπως εξήγησε ο κ. Ρέτσος, 5,6 δισ. είναι οι επενδύσεις στα ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια, ενώ συνολικά ο τουρισμός έχει παράξει αξία που φτάνει τα 125 δισ. από την αρχή της κρίσης. Τέλος, όπως είπε την ίδια περίοδο 230 εκατ. επισκέπτες έχουν επισκεφτεί τη χώρα. «Ο τουρισμός είναι πολύτιμη αξία για τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Ρέτσος.

Επιπλέον αναφερθείς στην υπερφορολόγηση τόνισε ότι «εξακολουθεί να πνίγει το τουριστικό πακέτο. «Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι είναι πλέον δομικό χαρακτηριστικό του περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρούμε και αναπτυσσόμαστε, και φυσικά τα διαρθρωτικά ή θεσμικά ζητήματα που διαχρονικά θέτουμε προς την πολιτεία παραμένουν στο συντριπτικό μέρος τους άλυτα».

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι «η Ελλάδα, στην κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, προτάσεις, λύσεις, και ένα νέο εθνικό σχέδιο που θα περιγράφει με σαφήνεια και ρεαλισμό την επόμενη ημέρα για τη χώρα μας», ευχόμενος καλή προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider