Πακέτο βοήθειας ύψους 3,4 δισ. ευρώ για την KLM

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακέτο βοήθειας ύψους 3,4 δισ. ευρώ για την KLM
Σήμερα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την διάσωση της KLM.

Ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης 3,4 δισ. ευρώ θα λάβει η KLM, θυγατρική της κοινοπραξίας των αεροπορικών εταιριών Air France-KLM, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες.

Παρότι το ποσό έγινε γνωστό μέσα από ένα Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην σελίδα της κοινοπραξίας, το περιεχόμενο του οποίου ωστόσο δεν ήταν προσβάσιμο οπότε δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Από πλευράς του, το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι θα επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες για ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης που θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την KLM, σήμερα.

Το ύψος της οικονομικής βοήθειας που έχει ως στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ένα πακέτο βοήθειας ύψους 7 δισ. ευρώ για την διάσωση της Air France.

Παράλληλα η KLM έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 20% των μισθών των πιλότων της και 15% στο υπόλοιπο προσωπικό της. Παρότι δεν έχει αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις μέρους του προσωπικού της, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι κάποιες περικοπές προσωπικού ίσως είναι αναπόφευκτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider