Κινδυνεύουν να χαθούν οι μισές θέσεις εργασίας από τον τουρισμό παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινδυνεύουν να χαθούν οι μισές θέσεις εργασίας από τον τουρισμό παγκοσμίως
Απογοητευτικές οι νέες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC).

Περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον ταξιδιωτικό τομέα θα χαθούν, εάν παραμείνουν οι τελευταίοι αυστηροί περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια, προειδοποιεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC).

Σύμφωνα με το WTTC εάν οι χώρες δεν αρχίσουν να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την καραντίνα σε όσους επιλέγουν να ταξιδεύουν, οι θέσεις εργασίας στον κλάδο θα μειωθούν κατά 174 εκατ.

Παράλληλα οι παρατεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μειώσουν τη συμβολή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 4,7 τρισ. δολάρια, μια πτώση δηλαδή της τάξης του 53% σε σχέση με το 2019.

Παρά την απαισιόδοξη φύση τους οι προβλέψεις είναι λίγο καλύτερες από τις αρχικές που είχε κάνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού τον Ιούνιο. Τότε προέβλεπε ότι θα επηρεάζονταν περίπου 197 εκατ. θέσεις εργασίας.

Στην αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων συνέβαλε η ανάκαμψη που παρατηρείται σε κάποιες αγορές, όπως η κινεζική. «Τα τελευταία μας στοιχεία υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα του μακροπρόθεσμου αρνητικού αντίκτυπου που θα έχει ο περιορισμός των ταξιδίων, εάν δεν επανεκινήσουν άμεσα τα διεθνή ταξίδια», ανέφερε η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

Να υπενθυμίσουεμότι προ δύο εβδομάδες, μέλη του WTTC συναντήθηκαν με υπουργούς Τουρισμού των G20 και περίπου 45 διευθυντικά στελέχη στη Σαουδική Αραβία, για να συζητήσουν για συντονισμένα προγράμματα διεξαγωγής τεστ και τερματισμό καραντίνων, ώστε να υπάρξει μια λύση στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider