"Κράτα με": Στο θέατρο Εν Αθήναις από 14 Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
"Κράτα με": Στο θέατρο Εν Αθήναις από 14 Οκτωβρίου
Ένα ατόφιο κοινωνικό έργο με μια διαπεραστική ματιά για όλα εκείνα που μας περιστοιχίζουν σήμερα και εξετάζει ζητήματα που αφορούν άμεσα την ελληνική πραγματικότητα του 2024.

Ένα ατόφιο κοινωνικό έργο με μια διαπεραστική ματιά για όλα εκείνα που μας περιστοιχίζουν σήμερα και εξετάζει ζητήματα που αφορούν άμεσα την ελληνική πραγματικότητα του 2024.

Με τον ελληνικό τίτλο ῾Κράτα με῾ και σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου,θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το πολυβραβευμένο έργο Next Fall, του Geoffrey Nauffts, που παίχτηκε αρχικά στη Νεα Υόρκη off-Broadway και εξαιτίας της τεράστιας εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας του, μεταφέρθηκε στο Broadway, με παραγωγό τον Elton John. Ακολούθησαν πολύ πετυχημένες παραγωγές σε Λονδίνο, Αυστραλία και Ιταλία.

Το έργο προτάθηκε για βραβεία Tony, Drama Desk Awards, Outer Critics Circle Awards και Broadway World Regional Awards και κέρδισε κάποια απο αυτά.

Θέτει δύσκολες και άβολες ερωτήσεις σχετικά με τη δέσμευση, την αγάπη, τη θρησκεία και την κόντρα ανάμεσα στους κοινωνικούς θεσμούς και την αλήθεια που αισθάνεται ο καθένας μας μέσα του. Η τρυφερότητα, η συγκίνηση και το χιούμορ εναλλάσσονται διαρκώς και δημιουργούν ένα λεπτό στρώμα πάγου πάνω στο οποίο πρέπει να βαδίσουν οι ήρωες μας προσεκτικά.

Δημήτρης Καραβιώτης - Συντελεστής της παράστασης "Κράτα με"

Στην καρδιά του έργου, ένα ατύχημα αλλάζει τα δεδομένα της ζωής όλων των ηρώων και τους φτάνει στην οριακή στιγμή όπου θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις ζωτικής σημασίας: Ο Λουκ είναι σε κώμα. ‘Eξω από την εντατική βρίσκονται οι εδώ και είκοσι χρόνια διαζευγμένοι γονείς του και ο σύντροφος του για τον οποίο δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τη σχέση τους. Ποιος χαρακτηρίζεται ως “μόνο οικογένεια” που μπορεί να τον επισκεφτεί στην εντατική; Ποιος έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις; Οι δυο φίλοι του Λουκ που βρίσκονται επίσης εκεί είναι ανήμποροι να γεφυρώσουν τις δύο μεριές.

Όλοι τους πραγματικοί άνθρωποι με σύγχρονους προβληματισμούς για την πίστη, την αφοσίωση, τη συντροφικότητα, τα όνειρα για μια απλή ζωή χωρίς καταστολές. Κανείς δε δικάζεται, αλλά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με θέματα που ίσως έχουμε ακούσει ή βιώσει οι ίδιοι. Κανείς δε μπορεί να πει με ασφάλεια ποιος έχει δίκιο σε αυτήν την πάλη με την ηθική, η οποία στις μέρες μας αλλάζει πρόσωπο πολύ συχνά.

Δημήτρης Λιακόπουλος- Συντελεστής της παράστασης "Κράτα με"

Η αγάπη είναι ο καταλύτης. Η αγάπη για το παιδί σου, που μπορεί πια να μην το ξέρεις επειδή έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Η αγάπη για τον σύντροφο σου που η σχέση σας μπορεί να έχει νομιμοποιηθεί ή όχι. Η αγάπη για το φίλο σου που τον σπρώχνεις να βρει τον καλύτερο εαυτό του και τον κρατάς όταν παραπατάει. Η απώλεια της ευτυχίας όλων αυτών.

Το "Κράτα με” ανεβαίνει στο θέατρο Εν Αθήναις στο Γκάζι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 14 Οκτώβρη.

Παίζουν: Μανώλης Εμμανουήλ , Δημήτρης Καραβιώτης, Δημήτρης Λιακόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άλκης Μπακογιάννης και η Άντρια Ράπτη.

Η μετάφραση είναι του Μανώλη Εμμανουήλ και του Βασίλη Μυριανθόπουλου, τη μουσική την υπογράφει ο Θεοφάνης Κακοσαίος και τα σκηνικά είναι του Guy Στεφάνου. Την εκτέλεση παραγωγής την έχει αναλάβει η Light on stage.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider