Ανεπηρέαστος προορισμός η Ευρώπη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανεπηρέαστος προορισμός η Ευρώπη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Δεν φαίνεται να τρομάζουν τους Ευρωπαϊους ταξιδιώτες οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ ανεπηρέαστοι παραμένουν και οι ταξιδιώτες από την Αμερική και την Άπω Ανατολή, πραγματοποιώντας περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με την προ των επιθέσεων περίοδο.

Όπως αναφέρει έρευνα της ForwardKeys ο κλάδος των ταξιδίων την περίοδο που διανύουμε παραμένει ιδιατέρως ανθεκτικός αφού πραγματοποιούνται 16 εκατ. ημερήσιες συναλλαγές κρατήσεων.

Συνήθης συμπεριφορά των ταξιδιωτών είναι να εντοπίζουν εναλλακτικούς προορισμούς επιστρέφοντας σε άλλους που είχαν πληγεί στο παρελθόν από επιθέσεις, δήλωσε ο CEO της ForwardKeys, Olivier Jager, επισημαίνοντας πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμόζονται γρηγορότερα στα νέα δεδομένα.

Η αβεβαιότητα εξαιτίας της ταξιδιωτικής απαγόρευσης Τραμπ και το ισχυρό δολάριο προκάλεσαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 τη μείωση των επισκεπτών στις ΗΠΑ, ενώ αποθάρρυναν τα ταξίδια καταναλωτών από τη Μ. Ανατολή (-9,5%) και από την Ευρώπη (-6,5%). Ωστόσο οι προκρατήσεις στις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση, λόγω της συγκυρίας του Πάσχα.

Αύξηση ωστόσο παρουσιάζουν οι αφίξεις από μακρινούς προορισμούς στη δυτική Ευρώπη, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής ακόμη και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως μάλιστα αποδεικνύει η έρευνα της ForwardKeys, μετά από ένα χρόνο, οι αφίξεις από μακρινούς προορισμούς επανέρχονται, φθάνοντας σε επίπεδα ανώτερα από την περίοδο προ των επιθέσεων στο Παρίσι.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιασθούν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στη Μπανγκόγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider