Γεωργιάδης από Λουξεμβούργο: Τι είπε για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης από Λουξεμβούργο: Τι είπε για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας
Στο θέμα της αναθεώρησης της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο  πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών  Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. 

Στο θέμα της αναθεώρησης της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, μιλώντας σχετικά με την προτεινόμενη μόχλευση των κινήτρων, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει ένα ισορροπημένο και ρεαλιστικό σύστημα, που θα ευνοεί την καινοτομία και την πρόσβαση των ασθενών τόσο σε καινοτόμα όσο και σε γενόσημα φάρμακα.

Ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε τη διατήρηση της περιόδου ρυθμιστικής προστασίας των δεδομένων στα 8 έτη, με 2 έτη επιπλέον προστασίας της αγοράς και μέγιστη συνολική διάρκεια προστασίας τα 11 έτη. Επιπλέον, συμφώνησε με την πρόταση της Βελγικής Προεδρίας για τη μετατροπή του κινήτρου για πρόσθετη θεραπευτική ένδειξη από 1 έτος προστασίας δεδομένων σε 1 έτος προστασίας αγοράς, ενώ παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός δημόσιου μητρώου όπου θα μπορούν να αναζητούνται τα δεδομένα και οι περίοδοι προστασίας που ισχύουν για κάθε προϊόν.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, επίσης, τη σημασία του κινήτρου για μη καλυπτόμενη ιατρική ανάγκη, το οποίο θα προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση για την καινοτομία και θα καθορίζει αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια για τον προσδιορισμό των προϊόντων που απευθύνονται σε μη καλυπτόμενη ανάγκη, καθώς και την διεξαγωγή συγκριτικών μελετών. Τέλος, συμφώνησε με τον Τσέχο ομόλογο του για την αναγκαιότητα συνεργασίας για μια κοινή προσέγγιση της ΕΕ, σχετικά με τις εθνικές στρατηγικές και μηχανισμούς για την αποθεματοποίηση φαρμάκων ώστε να αποφεύγονται τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στον επαρκή εφοδιασμό της αγοράς και την δημόσια υγεία των πολιτών.

Ο Υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Άρη Αγγελή καθώς και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Χαρίκλεια Κανή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider