Τα κονσερβοποιημένα φρούτα παρέχουν υδατάνθρακες για ενέργεια, φυτικές ίνες για την πέψη και βιταμίνες και μέταλλα για να μας κρατούν υγιείς. Επίσης όταν είναι σε κονσέρβα χωρίς σιρόπι, δεν περιέχουν και καμία πρόσθετη ζάχαρη.
Κονσερβοποιημένα φρούτα και οφέλη
Διατηρούνται στη μέγιστη ωρίμανση
Γνωρίζατε ότι τα κονσερβοποιημένα φρούτα μαζεύονται στο μέγιστο της ωρίμανσης τους και στη συνέχεια κονσερβοποιούνται μέσα σε λίγες ώρες; Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι διατηρούν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους στο μέγιστο.
Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Ακριβώς όπως τα φρέσκα και κατεψυγμένα φρούτα, έτσι και τα κονσερβοποιημένα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Μάλιστα μια πρόσφατη ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, έδειξε ότι η αύξηση της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων, μπορεί να προάγει την καλύτερη ψυχική υγεία.