Επεκτείνεται σε μετοχές και ομόλογα η Golden Visa

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεκτείνεται σε μετοχές και ομόλογα η Golden Visa
Με τροπολογία που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με τροπολογία που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, θα επεκταθεί το πρόγραμμα «Golden Visa» και σε επενδυτές που θα αγοράζουν μετοχές και ομόλογα πέρα από ακίνητα.

Το υπουργείο Οικονομίας θέλει να επεκτείνει την εφαρμογή του προγράμματος παροχής άδειας διαμονής στη χώρα μας και σε όσους επενδύουν σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα αγοράζοντας μετοχές είτε εταιρικά ομόλογα που διαπραγματεύονται στο ΧΑ. Ακόμη και σε όσους αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μέσω πιστωτικού ιδρύματος εγκατεστημένου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, τα όρια θα είναι 400.000 ευρώ για την αγορά ομολόγων και για την αγορά μετοχών Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και 800.000 ευρώ για την αγορά μετοχών άλλων εταιρειών καθώς και ομολόγων μέσω της δευτερογενούς αγοράς. Σημειώνεται ότι για τα ακίνητα απαιτείται ελάχιστη επένδυση 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η άδεια διαμονής θα δίνεται για πέντε χρόνια, ενώ θα υπάρχει ειδική μέριμνα για να ελέγχεται το αν διατηρείται η επένδυση δεδομένου ότι μιλάμε για κινητές αξίες. Ακόμη όλες οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται μέσω του τραπεζικού συστήματος για να αποφευχθούν φαινόμενα αξιοποίησης «μαύρου χρήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα Golden Visa εμφανίζει έντονα ανοδικές τάσεις καθώς πολλοί Κινέζοι, Τούρκοι και Ρώσοι πολίτες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην αγορά ακινήτου στη χώρα μας για να αποκτήσουν την άδεια διαμονής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το 2013 μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχουν δοθεί 3.154 άδειες διαμονής σε αγοραστές ακινήτων, ενώ μόνο φέτος έχουν δοθεί 661 άδειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider