Η παραγωγή στις ΗΠΑ «ρίχνει» την τιμή του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η παραγωγή στις ΗΠΑ «ρίχνει» την τιμή του πετρελαίου
Πτώση καταγράφει η τιμή πετρελαίου την Πέμπτη.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ζήτηση στην αγορά των ΗΠΑ, μετά την αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ των 11,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με την Energy Information Administration (EIA) από τα 11,7 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, η οποία ήταν ήδη η υψηλότερη εθνική παραγωγή στον κόσμο.Μαζί με την άνοδο της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι εξαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται επίσης, φθάνοντας στα 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στο τέλος του προηγούμενου έτους.

«Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τις Η.Π.Α. αυξήθηκαν έντονα τα τελευταία χρόνια και η τάση αναμένεται να παραμείνει θετική», ανέφερε σε σημείωμα η εταιρεία Banchero Costa.

Ο Norbert Ruecker, επικεφαλής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα της ελβετικής Julius Baer, ​​δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και πρόκειται να γίνουν εξαγωγέας πετρελαίου το επόμενο έτος χάρη στην αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού».

Την Πέμπτη, οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 52,20 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 11 σεντς ή 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider