Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Βενεζουέλας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Βενεζουέλας
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή.

Άνοδο κατά 1% καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου καθώς η έκρυθμη κατάσταση στην Βενεζουέλα προκαλεί ανησυχίες στους επενδυτές, ότι σύντομα θα προκληθούν προβλήματα στις πετρελαϊκές εξαγωγές της.

«Η αγορά πετρελαίου τιμολογεί εν μέρει τον κίνδυνο για την παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας, η οποία είχε φτάσει στα ύψη τα τελευταία χρόνια και σήμερα εξασθενίζει και κινείται μόλις πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα», δήλωσε ο Vandana Hari της Vanda Insights την Παρασκευή.

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιβάλλει περιορισμούς στις πετρελαϊκές εξαγωγές της αναφερόμενης χώρας, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην πολιτική και οικονομική αναταραχή.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου εξακολουθούν να τροφοδοτούνται επαρκώς χάρη εν μέρει στην αυξανόμενη παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέρυσι φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 11,9 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 61,70 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 61 σεντς ή 1% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο κατά 63 σεντς ή 1,2% στα 53,76 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider