Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ θα «γεμίσουν» την αγορά με πετρέλαιο ρίχνουν τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ θα «γεμίσουν» την αγορά με πετρέλαιο ρίχνουν τις τιμές
Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο τη Δευτέρα.

Πτώση κατά 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρίες προσθέτουν πετρελαϊκές γεωτρήσεις για πρώτη φορά φέτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί.

Σε μια ένδειξη ότι η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας αύξησαν την περασμένη εβδομάδα τον αριθμό των εγκαταστάσεων που θα επιδοθούν σε νέες έρευνες για πρώτη φορά το 2019 προσθέτοντας 10 εγκαταστάσεις στις 862 υπάρχουσες σύμφωνα με την εταιρεία ενέργειας της Baker.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο είναι υπό εξέταση είναι η πορεία της ζήτησης.

Η κατανάλωση πετρελαίου αυξάνεται σταθερά, πιθανότατα κατά μέσον όρο άνω των 100 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα για πρώτη φορά το 2019, κάτι που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της ζήτησης από την πλευρά της Κίνας.

Ωστόσο, μια οικονομική επιβράδυνση εν μέσω μιας εμπορικής διαμάχης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου επισκιάζει ι επίσης τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης καυσίμων.
Η Κίνα, η οποία κατέγραψε τον βραδύτερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από το 1990 πέρυσι, προσπαθεί να ανακόψει την επιβράδυνση με επιθετικά μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 53,13 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 56 σεντς ή 1%.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν πτώση κατά 61 σεντς ή 1% στα 61,03 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider