Έπιασε τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο - Κέρδη 45% από την αρχή του χρόνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπιασε τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο - Κέρδη 45% από την αρχή του χρόνου
Σε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να πιάνει τις 890,70 μονάδες.

Διστακτική άνοδος σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, «σπάζοντας» το φράγμα των 890 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 890,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,52%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 63,6 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, από την αρχή του χρόνου το Χρηματιστήριο έχει καταγράψει κέρδη που ξεπερνούν το 45%, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για επτάμηνο "bull market".

Oι επενδυτές αξιολογούν τις κινήσεις τις κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα- αλλά και στο «ξεπάγωμα» συμβολικών επενδύσεων, όπως αυτή του Ελληνικού.

Την ίδια στιγμή, η αγορά παρακολουθεί και το το διεθνή παράγοντα που αποτελεί μια διαρκώς κινούμενη άμμο, με την εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας αλλά και το Brexit να παραμένουν στο επίκεντρο των αγορών.

Οι μετοχές

Ως προς τις επιμέρους μετοχές, η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 1,29%. Η Eurobank έκλεισε με οριακές απώλειες 0,23%. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε 0,29%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με τα υψηλότερα κέρδη 2,35%.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βιοχαλκο, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,61%, στις 2.205,19 μονάδες, ενώ στο +0,57% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.424,51 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με γενναία άνοδο 0,96% στις 782,71 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider