«Χάνει έδαφος» η Wall εν αναμονή του διαγγέλματος Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χάνει έδαφος» η Wall εν αναμονή του διαγγέλματος Τραμπ
Οι αμερικανικοί δείκτες παίρνουν τη σκυτάλη της ανόδου από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που καταγράφουν ράλι.

Τραβούν το «πόδι από το γκάζι» οι επενδυτές, μετά τη δυναμική εκκίνηση της Παρασκευής, αναμένοντας το κρίσμο διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως όλα δείχνουν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,41% στις 21.500 μονάδες. Κατά 1,55% ενισχύεται ο Nasdaq στις 7.300 μονάδες, ενώ κέρδη 1,61% στις 2.521 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500.

Προσπάθεια ανάκαμψης στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Κλίμα ευφορίας με κέρδη που αγγίζουν το 5% επικρατεί την Παρασκευή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω συντονισμένων δράσεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για μέτρα τόνωσης των οικονομιών τους κόντρα στην επέλαση του κορονοϊού. Γενναίο δημοσιονομικό πακέτο ετοιμάζει το Eurogroup.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδας), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 2,3%.

Άλμα 1,76% καταγράφει ο DAX στην Φρανκφούρτη, κατά 2,41% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ κατά 3,16% ενισχύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ράλι 10,22% καταγράφει το ιταλικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider