«Ράλι» στη Wall Street μετά τα μέτρα του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στη Wall Street μετά τα μέτρα του Τραμπ
Η Wall Street αντέδρασε μετά τα αλλεπάλληλα κραχ, με τους δείκτες να καταγράφουν «ράλι» άνω του 9%.

«Ράλι» άνω του 9% καταγράφηκε στη Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παίρνουν μια βαθιά ανάσα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Τραμπ: 50 δισ. στις πολιτείες για τον κορονοϊό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω διαγγέλματος την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «αποδευσμεύονται» 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορονοϊού ή αλλιώς Covid-19 σε πολιτείες και οι τοπικές κοινότητες. Παράλληλα ζήτησε από τα νοσοκομεία να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ο ίδιος στο προγραμματισμένο διάγγελμά του τόνισε πως η Google βοηθάει στην ανάπτυξη ειδικού ιστότοπου για τις εξετάσεις για τον κορονοϊό. Στο πρόγραμμα θωράκισης και προσασίας των ΗΠΑ όπως επεσήμανε ο Τραμπ αναμένει οι ΗΠΑ να έχουν διαθέσιμα 1,4 εκατομμύρια σετ εξέτασης για τον ιό μέσα σε μια εβδομάδα και 5 εκατομμύρια μέσα σε ένα μήνα.

Δείκτες

Την Παρασκευή, αν και η αγορά έχει εισέλθει σε bear market, υπήρξε αντίδραση με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 9,36% στις 23.850 μονάδες. Κατά 9,34% ενισχύθηκε ο Nasdaq στις 7.874 μονάδες, ενώ κέρδη 9,28% στις 2.710 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500.

Το 9,36% που κατέγραψε ο βιομηχανικός δείκτης σε μία συνεδρίαση είναι το 10η υψηλότερη άνοδος στην ιστορία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider