Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο καθώς άνοιξε ο χορός των υποβαθμίσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο καθώς άνοιξε ο χορός των υποβαθμίσεων
Σε απρόσμενη υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας, σε σταθερό από θετικό προηγουμένως, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο οίκος Fitch, διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση ΒΒ για την Ελλάδα.

Με απώλειες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εκφράζουν προβληματισμό για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Ρευστοποιήσεις σημειώνονται στον τραπεζικό κλάδο.

Ο χορός των υποβαθμίσεων άνοιξε για την ελληνική οικονομία, με τη Fitch να προχωρά το βράδυ της Πέμπτης σε μια εκτός προγράμματος υποβάθμιση του outlook της Ελλάδας, σε σταθερό, από θετικό προηγουμένως, αλλά να διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση BB. Σήμερα αναμένονται οι ετυμηγορίες δύο ακόμη οίκων για την ελληνική οικονομία, του Standard and Poor’s και του DBRS.

Υπό το πρίσμα αυτό, η αγορά κινείται πτωτικά μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις. Στις 10:55 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,01% στις 604,34 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,75%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+2,00%), της ΕΥΔΑΠ(+0,76%) και της Motor Oil(+0,65%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-3,58%), της Πειραιώς (-2,99%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,26%), της Σαράντης(-1,99%), της Τιτάν (-1,98%) και της Eurobank(-1,86%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,74%) και του Εμπορίου(+0,56%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,35%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,75%).

Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 43 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν+13,21%% και Minerva+8,97%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δρομέας-12,30% και Σπύρου -7,19%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider