«Γραμμή» από τη Fed αναμένει η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γραμμή» από τη Fed αναμένει η Wall Street
Οι επενδυτές αναμένουν τα όσα θα δηλώσει ο Τζερόμ Πάουελ την Πέμπτη.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται με την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη στρέφουν τα βλέμματά τους οι επενδυτές της Wall Street. Αυτός ήταν και ο λόγος της έντονης νευρικότητας που επικράτησε την Τρίτη στη Wall.

Παράλληλα, τα πρώτα βήματα της επανεκκίνησης της οικονομίας στις ΗΠΑ έκανα οι πολιτείες της Νότιας Καρολίνας του Τενεσί και του Τέξας με αμερικανικές επιχειρήσεις να ανακάμπτουν καθώς οι καταναλωτές προβαίνουν στις πρώτες τους αγορές.

Συνεχίζει την πτώση το αμερικανικό αργό

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση κατά 4% την Τρίτη συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι της Δευτέρας εν μέσω εντεινόμενων φόβων για μείωση της αποθηκευτικής ικανότητας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το αργό διαπραγματεύτηκε στα 12,34 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 3,4% και το μπρεντ σημείωσε πτώση 2,4% στα 20,46 δολάρια.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει πτώση των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ ενώ δεν λείπουν και οι αισιόδοξες προβλέψεις οι οποίες κάνουν λόγο για επαναφορά των τιμών στα 40-50 δολάρια το βαρέλι.

Δείκτες

Τη Τρίτη ο Dow Jones διολίσθησε οριακά 0,14% στις 24.100 μονάδες, κατά 0,52% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 2.863 μονάδες, ενώ απώλειες 1,4% κατέγραψε ο Nasdaq στις 8.607 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider