Κέρδη στη Wall από τις ελπίδες του φάρμακο για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall από τις ελπίδες του φάρμακο για τον κορονοϊό
Άνοδος που ξεπερνά τις 400 μονάδες καταγράφει ο Dow Jones, «βλέποντας» τις 25.000 μονάδες. Άνοδο 2,5% για το Nasdaq.

Αισιοδοξία από το πειραματικό φάρμακο remdesivir κυριαρχεί στη Wall Street, καθώς η εταιρεία Gilead Sciences ανακοίνωσε την Τετάρτη δεδομένα από δύο κλινικές δοκιμές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία το πειραματικό φάρμακο βοήθησε να βελτιωθούν τα συμπτώματα σε ασθενείες με κορονοϊό που το έλαβαν νωρίς, αντί να το λάβουν σε μεταγενέστερη φάση.

Σε μελέτη της εταιρείας, το 62% των ασθενών που τους χορηγήθηκε νωρίς το φάρμακο έλαβαν εξιτήριο σε σύγκριση με 49% που τους χορηγήθηκε αργότερα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ύφεση 4,8% στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο

Πτώση 4,8% κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι εκτιμήσεων για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και τα οποία παρέχουν μια πρώτη λεπτομερή εικόνα για τη βαθιά ζημιά που έχει προκάλεσε ο κορονοϊός στην αμερικανική οικονομία η ύφεση ήταν βαθύτερη της αναμενόμενης.

Οικονομολόγοι που μετείχαν σε έρευνα του δικτύου Dow Jones ανέμεναν συρρίκνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 3,5% στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2014 που το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι σε αρνητικό έδαφος. Μάλιστα, το μέγεθος της συρρίκνωσης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 όταν και εν μέσω της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων, το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε υποχωρήσει κατά 8,4%.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 1,86% στις 24.557 μονάδες, κατά 2,15% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.924 μονάδες, ενώ κέρδη 2,53% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.824 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider