«Ράλι» στη Wall Street από τις θετικές εξελίξεις του φαρμάκου remdesivir

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στη Wall Street από τις θετικές εξελίξεις του φαρμάκου remdesivir
Πατάει «γκάζι» η Wall μετά τις θετικές εξελίξεις από το πειραματικό φάρμακο για τον κορονοϊό.

«Ράλι» κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία Gilead Sciences ανακοίνωσε την Τετάρτη δεδομένα από δύο κλινικές δοκιμές.

Θετικά ήταν τα νέα από τον επικεφαλής του υγειονομικού μηχανισμού στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ο διάσημος λοιμοξιολόγος ανέφερε πως το ποσοστό θνησιμότητας κινείται πτωτικά σε ασθενείς με κορονοϊό που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences.

Ο ίδιος τόνισε πως «τα στοιχεία δείχνουν μια θετική επίδραση του φαρμάκου στον χρόνο ίασης».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία το πειραματικό φάρμακο βοήθησε να βελτιωθούν τα συμπτώματα σε ασθενείες με κορονοϊό που το έλαβαν νωρίς, αντί να το λάβουν σε μεταγενέστερη φάση.

Σε μελέτη της εταιρείας, το 62% των ασθενών που τους χορηγήθηκε νωρίς το φάρμακο έλαβαν εξιτήριο σε σύγκριση με 49% που τους χορηγήθηκε αργότερα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πάουελ: Βουτιά θα καταγράψει η οικονομική δραστηριότητα το β' τρίμηνο

Βουτιά θα σημειώσει η οικονομική δραστηριότητα το β' τρίμηνο όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Όπως τόνισε η Fed είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα και να χρησιμοποιήσει όλα της τα εργαλεία ισχυρότερα, επιθετικότερα και προληπτικότερα, στον βαθμό που αυτό θα είναι αναγκαίο.

Το πρόγραμμα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης βοήθησε ουσιωδώς την οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες όπως έκανε γνωστό ο Πάουελ. O ίδιος ανέφερε πως δημοσιονομική τόνωση από τον Λευκό Οίκο είναι καταλυτική για να αποτρέψει μακροπρόθεσμους οικονομικούς κινδύνους.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά πρέπει να υποστηριχθούν καθώς είναι προς το συμφέρον της οικονομίας συμπλήρωσε ο Πάουελ.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,21% στις 24.633 μονάδες, κατά 2,66% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.939 μονάδες, ενώ κέρδη 3,57% κατέγραψε ο Nasdaq στις 8.914 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider