Στο «κόκκινο» η Wall - Πιέσεις στις αεροπορικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall - Πιέσεις στις αεροπορικές
Ξεπερνά σε απώλειες τις 300 μονάδες ο Dow Jones. Πιέσεις στις μετοχές των αεροπορικών με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Μπάφετ.

Απώλειες καταγράφονται στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως με αφορμή τον κορονοϊό θα ξεσπάσει νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να εξαπολύει πυρά εναντίον της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι έχει δει «ισχυρά στοιχεία» ότι ο Covid-19 προέρχεται από ένα εργαστήριο στην Ουχάν.

Τις πρηγούμενες ημέρες ερωτηθείς αν έχει δει πληροφορίες που του έδωσαν «ισχυρό βαθμό πίστης» ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Βιολογίας στην Κίνα απάντησε: «ναι έχω δει». Πιεζόμενος να εξηγήσει περαιτέρω απάντησε: «Δεν μου επιτρέπεται να σας το πω αυτό».

Ο πλανητάρχης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακόμα ερευνά την πηγή του ιού με σχόλια που εν μέρει υποσκάπτουν την πίστη του για τα στοιχεία που είδε, γράφουν οι Financial Times. «Ψάχνουμε το από πού προήλθε ακριβώς, από ποιον και πως συνέβη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα. Επιστήμονες που μελετούν το θέμα υποστηρίζουν ότι πιθανότατα ο κορονοϊός προέρχεται από τις νυχτερίδες και πέρασε στον άνθρωπο μέσω ενός ζώου-κομιστή. Δεν απέκλεισαν ένα εργαστηριακό ατύχημα αλλά πιστεύουν ότι είναι απίθανο. Η Κίνα έχει αρνηθεί ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο.

Βουτιά καταγράφουν οι μετοχές των Αεοροπορικών από τις κινήσεις του Μπάφετ

Την πλάτη στις αεροπορικές εταιρείες γύρισε η Berkshire Hathaway, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Γουόρεν Μπάφετ. «Πουλήσαμε το σύνολο του μεριδίου που κατείχαμε στον κλάδο των αερομεταφορών και κλείσαμε τις θέσεις μας στις αεροπορικές εταιρείες», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το CNBC, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται για μερίδιο αξίας 4 δισ. δολαρίων, με θέσεις στις αεροπορικές United, American, Southwest και Delta Airlines.

H μετοχή της United καταγράφει πτώση 7,6%, της Delta 8,79%, της Southwest 6,53%.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones διολισθαίνει 1,37% στις 23.396 μονάδες, κατά 1,03% καταγράφει πτώση ο S&P 500 στις 2.800 μονάδες, ενώ απώλειες 0,55% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.910 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider