Στο «κόκκινο» η Wall από την εκτίναξη του ελλείμματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall από την εκτίναξη του ελλείμματος
Ισχυρές απώλειες στη Wall Street την Τρίτη, από την εκρηξη του ελλείμματος.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως το πλήγμα του κορονοϊού θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε μια βαθιά ύφεση.

Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης είναι πως το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ανέφερε ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού, εκτινάχθηκε στα 738 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, λόγω της αύξησης των κυβερνητικών δαπανών και της συρρίκνωσης των εσόδων. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε μηνιαία πτώση 0,8% τον Απρίλιο που είναι και η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2008

Παράλληλα οι Δημοκρατικοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σχέδιο με δαπάνες ύψους περίπου 3 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και την υγεία. Αυτο δημιουργεί προβληματισμό στην αγορά γύρω από το πόσο βαθύ είναι το ρήγμα που έχει προκληθεί στην αμερικανική οικονομία.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones διολίσθησε 1,89% στις 23.724, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,07% στις 2.870 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,06% στις 9.002 μονάδες.

Αντίεθτη πορεία κατέγραψε το αμερικανικό αργό την Τρίτη. Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 1,64 δολάρια ή 6,8% στα 25,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider