Σε πτωτική τροχιά το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά το Χρηματιστήριο
Το ταμπλό δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από το διεθνές αρνητικό κλίμα, βιώνοντας τους «κραδασμούς» της πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών.

Απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την αγορά να παραμένει δέσμια των πιέσεων και να δίνει συνέχεια στο αρνητικό κλίμα της Τετάρτης, όπου καταγράφηκε τραπεζικό «κραχ», με βουτιά ως 10%.

Το ταμπλό δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από το διεθνές αρνητικό κλίμα, βιώνοντας τους «κραδασμούς» της πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, στις 11:30, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 587,59 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,55%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,2 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ (+3,00%), του ΟΤΕ (+1,79%), της Jumbo(+0,98%) και της Σαράντης (+0,92%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(-4,38%), της Eurobank(-3,33%), της Πειραιώς (-3,04%) και της Coca Cola HBC(-3,01%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,79%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,75%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,32%) και των Τροφίμων (-2,88%).

Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 30 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Entresoft+5,34% και Εβροφάρμα+5,26%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντραλότ-7,28% και Centric Συμμετοχών -6,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider