Χρηματιστήριο: Μετριάζονται ελαφρώς τα κέρδη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μετριάζονται ελαφρώς τα κέρδη
Στο 1% μετριάζονται τα κέρδη στην αγορά. Το Χρηματιστήριο ακολουθεί την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και επιχειρεί να επαναπροσεγγίσει τις 600 μονάδες.

Με το… δεξί μπήκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κινείται σε θετικό έδαφος, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Το μεσημέρι της Παρασκευής η άνοδος διατηρείται, ωστόσο ο Γενικός Δείκτης κινείται μακριά από τα υψηλά ημέρας και το +2%.

Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και επιχειρεί να επαναπροσεγγίσει τις 600 μονάδες, παρακολουθώντας στενά την πορεία σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, στις 16:10, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,05% στις 594,29 μονάδες. Στα 42,7 εκατ. διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(+3,27%), της Eurobank(+3,00%), της Viohalco(+2,80%) και της Πειραιώς (+2,14%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-1,23%) και της Τιτάν (-0,18%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,59%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,95%), ενώ μικρές απώλειες καταγράφει μόνο ο δείτκης των Προσωπικών Προϊόντων(-0,23%).

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 8 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Fieratex+10,09% και Unibios+8,19%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ-3,22% και Byte Computer-2,84%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider