Χρηματιστήριο: Άλμα πάνω από τις 600 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Άλμα πάνω από τις 600 μονάδες
Η αγορά καταγράφει άνοδο άνω του 2%, ακολουθώντας το κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Άρση της απαγόρευσης του short selling από αύριο ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αγορά καταγράφει σταθερά άνοδο άνω του 2%, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων στα οποία προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το Χρηματιστήριο ενισχύεται πάνω από τις 600 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη, στις 15:30, να καταγράφει κέρδη 2,13% στις 605,91 μονάδες. Στα 21,9 εκατ. διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών.

Στο μεταξύ, την άρση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων (short selling) ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η άρση της απαγόρευσης του short selling θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τρίτη, καθώς όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η απαγόρευση που είχε επιβληθεί μέχρι και σήμερα 18 Μαΐου, δεν θα παραταθεί.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,06%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+5,83%), της Eurobank (+4,12%), της ΔΕΗ (+3,87%), της Μυτιληναίος (+2,92%) και της Alpha Bank(+2,80%). Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-0,15%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,78%) και των ταξιδιών (+3,09%) , ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,55%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 12 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Revoil +12,70% και Κέκροψ+8,48%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Paperpack-20,00% και Ιντεάλ(κ) -14,53%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider