Με το «δεξί» στην εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «δεξί» στην εβδομάδα το Χρηματιστήριο
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Θετικά πρόσημα καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν τη διαφαινόμενη υποχώρηση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικότερα, στις 11:30, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 637,80 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,51%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,8 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,95%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,60%), της Eurobank(+3,39%), της Εθνικής(+3,25%) και της Viohalco(+2,79%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development(-3,29%) και του ΟΛΠ(-2,78%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών(+3,14%) και των Πρώτων Υλών(+2,64%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (-0,28%).

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 8 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κυριακούλης+12,15% και Medicon+8,57%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Lamda Development-3,29% και του ΟΛΠ-2,78%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider