Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο
Η αγορά άνοιξε με θετικό πρόσημο, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά πέρασε σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω κλίματος επιφυλακτικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η αγορά άνοιξε με θετικό πρόσημο, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά πέρασε σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω κλίματος επιφυλακτικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικότερα, στις 11:40, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 631,62 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,25%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,86 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,52%), της Σαράντης (+1,31%), των ΕΛΠΕ (+1,10%) και της Viohalco(+1,04%). Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC(-0,84%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,19%) και της Motor Oil(-0, 08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,18%) και των Κατασκευών (+1,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Τροφίμων (-0,84%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 16 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Space Hellas+9,78% και Unibios+7,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών-6,39% και Mevaco-2,96%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider