Στα 65 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο η Goldman Sachs το 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 65 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο η Goldman Sachs το 2021
Αναθεωρεί τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο η Goldman Sachs.

Η Goldman Sachs αναμένει ότι το μπρεντ θα φτάσει τα 65 δολάρια το βαρέλι το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ δεν αποκλείει στο τέλος του έτους να κινηθεί χαμηλότερα, στα 58 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά στο αμερικανικό αργό, η εταιρεία αναμένει ότι θα κινηθεί στα 55,88 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους, από τα 51,38 δολάρια το βαρέλι που είχε εκτιμήσει σε προηγούμενες προβλέψεις της, σύμφωνα με στοιχεία του Business Insider.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα τα εμβόλια να καταστούν ευρέως διαθέσιμα από την επόμενη άνοιξη, βοηθώντας στη στήριξη της παγκόσμιας ανάπτυξης και της ζήτησης πετρελαίου, ειδικά των αεριωθούμενων», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.

«Το κλειδί για την ανθεκτικότητα των τιμών spot ήταν το σταθερό ράλι των μακροχρόνιων τιμών», πρόσθεσαν.

Νωρίτερα φέτος, ο επικεφαλής εμπορευμάτων της επενδυτικής τράπεζας Jeffrey Currie είπε ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές του πετρελαίου παρέμειναν αδύναμες, αλλά το 2021, οι τιμές θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Σημείωσε τον Ιούλιο ότι εάν οι τιμές αυξηθούν γρήγορα, θα επηρεάσουν την εξισορρόπηση της αγοράς αυξάνοντας την παραγωγή σχιστόλιθου.

Επιπρόσθετα, οι αναλυτές της Goldman ανέφεραν τον Ιούλιο ότι η ζήτηση για πετρέλαιο πιθανότατα θα ανακάμψει στα επίπεδα πριν από την κρίση έως το 2022, ωθούμενη από την επιστροφή στην εργασία, μια στροφή προς περισσότερες ιδιωτικές μεταφορές και την κυβερνητική υποστήριξη σε υποδομές.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας ανέφεραν ότι αναμένουν βελτίωση της ζήτησης πετρελαίου κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ η προσφορά παραμένει περιορισμένη χάρη στις συνεχιζόμενες περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ + και τη μέτρια αύξηση της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider