Κέρδη στη Wall Street - Νέο αδιέξοδο για to πακέτο στήριξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street - Νέο αδιέξοδο για to πακέτο στήριξης
Διστακτική άνοδο στη Wall Street την Πέμπτη. «Ακύρωσε» την πρόταση του Τραμπ η Πελόζι.

Προς νέο αξιέξοδο οδεύουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι που δεν δέχεται ένα μικρότερο και ανεξάρτητο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή δεν έδειξε για την ώρα να στέκεται εμπόδιο στην άνοδο της Wall Street.

Αυτό συνέβη μετά την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που κάλεσε Νάνσι Πελόζι να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο μέσω του οποίου οι Αμερικανοί πολίτες θα λάβουν επιταγές 1.200 δολαρίων, συνεχίζει να δίνει κατεύθυνση στη Wall.

«Προχωρήστε γρήγορα. Περιμένω να υπογράψω!», έγραψε στο Twitter ως update στην προηγούμενη δημοσίευσή του, στην οποία αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει το νομοσχέδιο, μόλις το εγκρίνει το Κογκρέσο.

«Εάν μου σταλεί νομοσχέδιο για επιταγές (1.200 δολαρίων), θα πάνε αμέσως στους σπουδαίους ανθρώπους μας. Είμαι έτοιμος να υπογράψω τώρα. Ακούς Νάνσυ;», αναφέρει ο Τραμπ.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρόθυμος να τηλεμαχήσει με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν αν το προγραμματισμένο ντιμπέιτ της επόμενης εβδομάδας αναβληθεί έως τις 22 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας αφού ο πρόεδρος νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην τηλεοπτική συζήτηση της 15ης Οκτωβρίου.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,43% στις 28.425 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,80% στις 3.446 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% στις 11.420 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider