Άνοδος 4,3% σε εβδομαδιαία βάση για τον Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 4,3% σε εβδομαδιαία βάση για τον Nasdaq
Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές Ιουλίου κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street.

Οι πιθανότητες για την εύρεση μιας συμβιβαστικής πρότασης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, αυξάνονται μετά τη νέα πρόταση που ετοιμάζεται να κάνει ο Λευκός Οίκος. Αυτό οδήγησε και τη Wall Street σε υψηλότερα κέρδη την Παρασκευή

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ο Λευκός Οίκος τοποθετεί κάπου στη μέση τον πήχη για το νέο πακέτο μέτρων με μια πρόταση ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων. Έτσι αυξάνεται το πακέτο η κυβέρνηση Τραμπ από τα 1,6 τρισ. δολάρια. Η πρόταση των Δημοκρατικών εστιάζει σε ένα πακέτο ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο κατά πόσον υπάρχει προοπτική για μια άμεση συμφωνία. Ο Μνούτσιν φέρεται να διαμήνυσε ότι ο πρόεδρος ενδιαφέρεται για μια τέτοια εξέλιξη.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,57% στις 28.586 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,88% στις 3.477 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,39% στις 11.579 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 3,2% ο Nasdaq 4,3% και ο S&P500 3,8%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη Dow κατέγραψε η μετοχή της Microsoft στο 2,48%, και της Salesforce.com στο 2,24%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider