«Ράλι» στη Wall Street, με επίκεντρο την τεχνολογία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στη Wall Street, με επίκεντρο την τεχνολογία
«Ράλι» 2,56% για τον τεχνολογικό δείκτη τη Δευτέρα.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους αγοραστές να δίνουν βάρος στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι επενδυτές δείχνουν να παραμερίζουν τόσο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όσο και τις εξελίξεις στο σκέλος των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Η τελευταία πρόταση του Λευκού Οίκου για έναν συμβιβασμό με ένα πακέτο ύψους 1,8 τρισ. δολ. δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος καθώς τόσο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, όσο και οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας, την απέρριψαν.

Ο Λευκός Οίκος τοποθέτησε κάπου στη μέση τον πήχη για το νέο πακέτο μέτρων με την πρόταση ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, αυξάνοντας το πακέτο από τα 1,6 τρισ. δολάρια. Η πρόταση των Δημοκρατικών εστιάζει σε ένα πακέτο ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα την Τρίτη δύο από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες η JP Morgan και η Citi θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,88% στις 28.838 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,64% στις 3.534 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,57% στις 11.876 μονάδες.

«Ράλι» κατέγραψε η μετοχή της Apple στο 6,35%, με την Goldman Sachs στο 3,22% και την Microsoft στο 2,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider