Αρνητικά πρόσημα στη Wall στο έναυσμα των εταιρικών αποτελέσματων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στη Wall στο έναυσμα των εταιρικών αποτελέσματων
Οριακές απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη. Τα νέα iPhone παρουσίασε η Apple.

Δύο από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, η Citi και η JP Morgan έδωσαν το πρώτο στίγμα για το «τσουνάμι» των εταιρικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, προκαλώντας νευρικότητα στη Wall Street. Τα νέα iPhone παρουσίασε η Apple.

Μειωμένα ήταν τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα που ανακοίνωσε η Citi για το γ' τρίμηνο του έτους, ωστόσο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, η Citi ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο καθαρά κέρδη 3,2 δισ. δολάρια ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,9 δισ. δολάρια ή 2,07 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 0,91 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 7% στα 17,30 δισ. δολάρια, αλλά ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων που έκανα λόγο για 17,21 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη που έφτασαν τα 9,4 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,92 δολάρια έναντι εκτίμησης για 2,23 δολάρια. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 29,94 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 28,3 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple έκανε την παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone.

«Τα iPhone αποτελούν ηγέτες της βιομηχανίας των έξυπνων τηλεφώνων όσον αφορά την ικανοποιήση των πελατών η οποία αυξάνεται κάθε χρόνο από την χρονιά που πρωτοκυκλοφόρησαν. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για το iPhone, συστήνοντας στο κοινό μας το 5G iPhone» ανέφερε από τo Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ. Και πράγματι η εταιρεία παρουσίασε την ολοκαίνουργια σειρά των iPhone 12, η οποία σχεδιαστικά μοιάζει με τις διαρροές που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,55% στις 28.679 μονάδες, ο S&P 500 διολισθήσε 0,63% στις 3.511 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,10% στις 11.853 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο iPhone 12 και το νέο iPhone 12 Mini (pics)

Αυτές είναι οι νέες ναυαρχίδες της Apple, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider