Κέρδη στη Wall Street λίγα 24ωρα πριν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street λίγα 24ωρα πριν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πάνω από 400 μονάδες κερδίζει ο Dow Jones.

Kέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, μετρώντας αντίστροφα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Παράλληλα το δευτερο κύμα πανδημίας σαρώνει τόσο τη Γηραία Ήπειρο όσο και τις ΗΠΑ.

Ενδεικτκό είναι πως το δεύτερο κύμα, αναμφίβολα δεν είναι το τελευταίο και εκφράζονται φόβοι για «διαδοχικά κύματα μέχρι το τέλος του χειμώνα» και την ερχόμενη άνοιξη, εκτιμά το Επιστημονικό Συμβούλιο που καθοδηγεί τη δράση της γαλλικής κυβέρνησης.

«Έχουμε συνεπώς μπροστά μας πολλούς μήνες με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», προβλέπει στην τελευταία γνωμοδότησή του το όργανο αυτό που είναι αρμόδιο για να συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση.

Η γνωμοδότηση αυτή, η οποία αναρτήθηκε στο Ίντερνετ αυτό το σαββατοκύριακο, φέρει ημερομηνία Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενός νέου lockdown το οποίο κατέστη απαραίτητο εξαιτίας του δεύτερου κύματος.

«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο χρόνο θα διαρκέσει το δεύτερο κύμα, διότι αυτό εξαρτάται από τον ίδιο τον ιό, από το κλιματικό περιβάλλον του, από τα μέτρα που θα ληφθούν για να περιορισθεί η κυκλοφορία του ιού, από την αποδοχή τους και συνεπώς από τον αντίκτυπό τους», γράφει το Επιστημονικό Συμβούλιο.

«Μπορούμε να κάνουμε μια υπόθεση για έξοδο από το 2ο κύμα στο τέλος του χρόνου ή στην αρχή του 2021. Η έξοδος αυτή θα πρέπει να συνδυασθεί με επιστροφή της κυκλοφορίας του ιού σ' ένα πολύ ελεγχόμενο επίπεδο (το πολύ 5.000 έως 8.000 νέες μολύνσεις την ημέρα)», συνεχίζει το εν λόγω όργανο.

Παράλληλα οι ΗΠΑ δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πανδημία, με τη χώρα να καταγράφει 99.321 κρούσματα την Παρασκευή -νέο αρνητικό ρεκόρ μετά της Πέμπτης- σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,69% στις 26.501 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,51% στις 3.320 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,2% στις 11.041 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider