Αναλυτές: Ράλι στις διεθνείς αγορές φέρνει η εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές: Ράλι στις διεθνείς αγορές φέρνει η εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν
Τα νέα πολιτικά δεδομένα στις ΗΠΑ θα αποκρυσταλλωθούν προσεχώς, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και οικονομολόγοι «βλέπουν» ήδη συνέχιση του ράλι των αγορών.

Διατήρηση του ράλι των διεθνών αγορών αναμένει η πλειοψηφία των αναλυτών, αποκωδικοποιώντας την επόμενη μέρα του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τα διεθνή χρηματιστήρια να καταγράφουν ήδη ισχυρά κέρδη, χαιρετίζοντας τον τερματισμό της εκλογικής αβεβαιότητας. Τα νέα πολιτικά δεδομένα στις ΗΠΑ θα αποκρυσταλλωθούν προσεχώς, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και οικονομολόγοι «βλέπουν» ήδη συνέχιση του ράλι των αγορών.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ είναι το καλύτερο δυνατό για τις μετοχές», εκτιμά ο κορυφαίος αναλυτής της JP Morgan, Marko Kolanovic. «Οι αγορές θα επιδοθούν σε ένα βιώσιμο ράλι», προβλέπει, εξηγώντας πως η προεδρία υπό τον Τζο Μπάιντεν θα καθιερώσει ένα πιο φιλικό προς τις αγορές περιβάλλον. «Η νίκη του Τζο Μπάιντεν αποδεικνύεται ως ένα από τα πιο ευνοϊκά σενάρια για τα διεθνή χρηματιστήρια», σημειώνει ο ίδιος.

«Η νίκη του Τζο Μπάιντεν έχει ήδη πυροδοτήσει ράλι στις αγορές. Ωστόσο το άλμα στις αγορές θα δυσχεραίνουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία θα πολλαπλασιάζονται σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Stephen Innes, στρατηγικός αναλυτής της Axi.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει ένα τοπίο στις αγορές βραχυπρόθεσμα το οποίο θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά: χαμηλά επιτόκια, κυνήγι αποδόσεων και υπεραπόδοση των μετοχών ανάπτυξης», εκτιμούν οι αναλυτές της BlackRock.

Με τη σειρά της η Standard Chartered προβλέπει πως το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνει η εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν θα ωφελήσει τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες θα δουν μεγάλα κεφάλαια να εισρέουν σε αυτές το προσεχές διάστημα. «Υπάρχει πολλή ρευστότητα στο περιθώριο, η οποία κρυβόταν για χρόνια στα αμερικανικά assets. Οι αναδυόμενες αγορές μπορούν να επωφεληθούν από μια τέτοια κατάσταση», σημειώνουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider